Oterbestanden i Singapore øker:

Storbyen blir invadert

Singapore har de seineste åra gjort en iherdig innsats for å få en renere by, med både rent vann og mindre forurensning. Det har ført til at oterbestanden har skutt i været de siste sju åra.

OTERINVASJON: Ville otere gjør et «comeback» til den urbane bystaten Singapore, etter at byen har blitt renere og at fiskebestanden har økt. Noen fryder seg, mens andre irriterer seg over pattedyrene. Foto: Suhaimi Abdullah/ NurPhoto/Shutterstock/ NTB
OTERINVASJON: Ville otere gjør et «comeback» til den urbane bystaten Singapore, etter at byen har blitt renere og at fiskebestanden har økt. Noen fryder seg, mens andre irriterer seg over pattedyrene. Foto: Suhaimi Abdullah/ NurPhoto/Shutterstock/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I øystaten Singapore, som ligger ved sørspissen av Malaysia i Asia, kryr det nå av otere. Mer enn ti oterfamilier har bosatt seg i det urbane rommet og lært seg å navigere i en av verdens mest kosmopolitiske byer.

Til glede for noen, og til fortvilelse for andre.

Oterbestanden i Singapore har ikke alltid vært like stor som den er i dag. På 1970-tallet førte mye forurensning og avskoging til at oterbestanden ble drevet bort fra landet.

De seineste åra har Singapore imidlertid tatt et betydelig grep for å rydde opp i både i havet og skogene, og øystaten omtales i dag som ett av de reneste landene i Asia.

Siden forurensningen i Singapore har gått ned, har oterne strømmet tilbake for fullt.

Krysser gatene

I Marina Bay-området, som er kjent for de arkitektonisk spektakulære bygningene og for ettroms leiligheter som selger for omtrent 15 millioner kroner, kryr det av otere i vannet som svømmer rundt og knasker på fiskebein.

Ved bruk av avløpsrør kommer oterne seg rundt i hele byen. Noen ganger dukker de opp midt i rushtrafikken eller raser gjennom universitetscampusene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer