Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Storbyer vil hjelpe Clinton og klimaet

Ordførere i verdens største byer vil gå sammen med Bill Clinton for å redde klimaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) 22 av verdens storbyer vil jobbe med den tidligere presidenten i The Clinton Climate Initiative, for å redusere sine klimagassutslipp.

Storbyene vil også gå sammen om å kjøpe energieffektiv teknologi og deling av ideer for å kutte utslippene av drivhusgasser, skriver Washington Post onsdag.

På en pressekonferanse i Los Angeles tirsdag, sa Clinton at han er overbevist om at samarbeidet vil redusere utslippene og skape nye jobber i byene, som foruten Los Angeles også består av blant andre New York, Cairo, Delhi, London og Mexico City.

- Dette er et veldig, veldig alvorlig problem, men også en fantastisk mulighet, sa den tidligere presidenten.

Kritiserte Bush

Samtidig kritiserte Clinton president George W. Bush for å gjøre for lite for sent, og advarte om at verden kan stå overfor en økologisk katastrofe om ikke mer gjøres internasjonalt.

- Gårsdagens vante tankemønstre og økonomiske interesser er vår felles fiende, sa Clinton.

- Det gir ikke lenger noen mening at vi diskuterer hvorvidt Jorden varmes i en alarmerende fart, og det gir ingen mening at vi sitter og venter på at andre skal gjøre noe. Skjebnen til planeten som våre barn og barnebarn skal arve ligger i våre hender, og det er vårt ansvar å gjøre noe med denne krisen.

KLIMA-AVTALE II: Bill Clinton tar Londons ordfører Ken Livingstone i hånden etter avtalen mellom storbyene. Også Tony Blair deltok på møtet. Foto: AP/Scanpix
KLIMA-AVTALE II: Bill Clinton tar Londons ordfører Ken Livingstone i hånden etter avtalen mellom storbyene. Også Tony Blair deltok på møtet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Schwarzenegger

Samarbeidet mellom Clinton og de 22 storbyene ble annonsert bare kort tid etter at Californias guvernør Arnold Schwarzenegger i går annonserte at han vil jobbe sammen med Storbritannias statsminister Tony Blair for å kutte utslipp og dele teknologi.

- Global oppvarming er i det lange løp den største trusselen vi står overfor, sa Tony Blair i går til Los Angeles Times.

Han får støtte fra den republikanske guvernøren Schwarzenegger.

- California vil ikke vente på at våre føderale myndigheter handler mot global oppvarming, sa Schwarzenegger.

Det hvite hus sier i dag til Associated Press at også Bush-administrasjonen tar klimagassredukksjoner alvorlig.

- Administrasjonen oppfordrer alle nivåer i staten, også delstatene og lokale myndigheter, til å finne måter for å redusere klimagassutslippene, sier talskvinne Kristen Hellmer.

KLIMA-AVTALE I: Guvernør Arnold Schwarzenegger og statsminister Tony Blair inngikk avtalen om miljøsamarbeid mellom California og Storbritannia.