Stord: Far og sønn har møttes

For første gang etter at gutten drepte familiens fostersønn.

FANT DØDSÅRSAKEN: Kriminalteknikere har funnet ut at treåringen ble drept av flere stikk mot kroppen og flere slag mot hodet. Også 13-åringens far ble skadd i hendelsen torsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FANT DØDSÅRSAKEN: Kriminalteknikere har funnet ut at treåringen ble drept av flere stikk mot kroppen og flere slag mot hodet. Også 13-åringens far ble skadd i hendelsen torsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORD (Dagbladet): Møtet fant ifølge guttens forsvarer, Kjell Steinsbø, sted i går. Det er første gang far og sønn har møttes etter at 13-åringen torsdag drepte familiens tre år gamle fostersønn. 

- De har møttes, og jeg har hørt at det gikk greit, sier Steinsbø til Dagbladet søndag.

Det var Bergens Tidene som først omtalte møtet. 

Guttens far ble selv skadd i hendelsen torsdag i 17-tida. Han grep inn for å forsøke å stanse voldhandlingene mot treåringen. Han har siden hendelsen selv vært innlagt på sykehus med stikkskader. Han er nå skrevet ut. 

Det blir som kjent ingen straffesak i saken fordi gutten er under strafferettslig alder og derfor ikke kan straffes for drapet, men Steinsbø fungerer som en kontakt for gutten. 

- Jeg stiller opp når han ønsker å snakke med noen. Vi har blitt enige om at det han og jeg snakker om, blir mellom oss, sier han.

Steinsbø ønsker ikke å kommentere møtet mellom far og sønn ytterligere. 

- Jeg var ikke med på å arrangere møtet, og jeg har ikke kjennskap til hva de snakket om, sier han. 

Lensmann Bernt Norvalls opplyste lørdag til Dagbladet at dødsårsaken var klar.

- Treåringen døde av flere stikk i kroppen og flere slag mot hodet, sa Norvalls til Dagbladet.

13-åringen har erkjent at han drepte sin fosterbror. Han har beskrevet selve drapshandlingen i et avhør med politiet fredag, men han har ikke klart å forklare grunnen til at han gjorde det.