Stord-flygerne handlet korrekt

Havarikommisjonen har konkludert med at det ikke ble gjort feil under landingen flygerne foretok da Atlantic Airways-flyet havarerte på Stord i oktober 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAE 146-200-flyet raste ut for enden av rullebanen på Stord da bremsene på flyet sviktet 10. oktober 2006.

Ytterligere analyser av taleregistratoren som tok opp lyder i cockpit viser at flygerne aktiverte bremsesystemet som de skulle, og da dette ikke fungerte, aktiverte de alternativt bremsesystem, skriver VG.

- Før denne analysen var vi rimelig sikre på at vi kjente til hva som skjedde under landingen, nå vet vi at dette hundre prosent stemmer, sier granskningsleder Birger Andreas Bull i Statens havarikommisjon for Transport til VG.

Det var tolv personer om bord i flyet da det raste utenfor stupet ved Stords nordre baneende. Tre passasjerer og en flyvertinne mistet livet i havariet.

Havarikommisjonen planlegger nå et møte med den britiske kommisjonen for å se nærmere på en lang liste av hendelser med tilsvarende flytype.

(NTB)

KJØRTE AV RULLEBANEN: Et Atlantic Airways fly havarerte etter landing på Sørstokken flyplass på Stord i oktober i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KJØRTE AV RULLEBANEN: Et Atlantic Airways fly havarerte etter landing på Sørstokken flyplass på Stord i oktober i fjor. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer