Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stord lufthamn hadde restriksjoner

Luftfartstilsynet innførte i mars landingsforbud for store fly ved Stord lufthamn når sikten er under 800 meter eller rullebanen er dekket av snø eller is.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet innførte i mars landingsforbud for store fly ved Stord lufthamn når sikten er under 800 meter eller rullebanen er dekket av snø eller is.

Restriksjonene gjelder fortsatt, men ifølge Luftfartstilsynet var det ikke slike forhold på Stord da ulykken inntraff.
Havarikommisjon på vei
Statens havarikommisjon for transport var tirsdag formiddag på vei til ulykkesstedet. Fem personer fra havarikommisjonen landet på Flesland ved Bergen ved 12-tiden, og derfra bar det direkte til Stord med helikopter.

Ifølge en talsmann ved havarikommisjonen er det av betydning for dem som skal etterforske ulykken å komme til ulykkesstedet så snart som mulig for å se et mest mulig uberørt havaristed.


Restriksjoner etter inspeksjon
Da Luftfartstilsynet innførte restriksjonene ved Stord lufthavn skjedde det med øyeblikkelig virkning, etter en inspeksjon 14. og 15. mars.

Inspeksjonen avdekket flere forhold som ikke var i overensstemmelse med den sikkerhetsstandarden Luftfartstilsynet krever av store lufthavner når det gjelder «operativ drift, sikkerhetsstyring og ledelse».

I en pressemelding fra mars skrev daværende luftfartsdirektør Otto Lagarhus at «Inspeksjonen avdekket forhold som krever øyeblikkelige tiltak. Ledelsen ved lufthavnen må rette opp manglene snarest.»


Skulle godkjennes
Fungerende informasjonsdirektør ved Luftfartstilsynet, Bjørn Erlandsen, sier til NTB at ledelsen ved Stord lufthamn har arbeidet for å bedre forholdene som i mars ble påtalt av Luftfartstilsynet.

Vi skulle faktisk ha en presentasjon av deres tiltak 7. oktober, men presentasjonen ble flyttet til 14. oktober på grunn av sykdom, forteller Erlandsen.

Han regner med at flyplassledelsen på møtet skulle presentere en oppdatert sikkerhetsplan med de forbedringer som skal til for å fjerne restriksjonene som nå gjelder.
(NTB)