Stord-mann (32) kan bli tiltalt for mordbrannforsøk

Satt fyr på politimanns bil lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 32 år gammel mann kan bli tiltalt for mordbrannforsøk etter at en politimanns bil ble satt fyr på i et parkeringshus i Leirvik på Stord lørdag.


Bilen, som ble disponert av en polititjenestemann, sto bare én meter fra rulleporten til Stord lensmannskontor og halvannen meter fra inngangen til flere leiligheter.

Mandag ble en 32-åring pågrepet i saken.

- Vi fikk en ordre fra jurist på saken om å pågripe en 32 år gammel mann på bakgrunn av opplysninger i den tekniske og taktiske etterforskningen, sier fungerende lensmann Dag Vidar Nordhus til NRK.

32-åringen, som er fra Stord, la alle kortene på bordet da han ble pågrepet. Han forklarte at han hadde dynket bilen og tent på. Motivet skal ha vært hevn. Mannen forklarte at han var i kontakt med politiet tre uker tidligere og trengte hjelp. Der skal han ha blitt avvist, noe han likte dårlig.

Mannen risikerer å bli tiltalt for forsøk på mordbrann.

- Bilen sto parkert tett opptil husveggen. Dette kunne endt i katastrofe hvis det hadde oppstått en eksplosjonsartet brann, slik det ofte skjer i bilbranner. Heldigvis ble brannen oppdaget ganske raskt, sier Nordhus.

(NTB)