Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stordalen bruker 2,5 mill. på å pusse opp hyttene

Men slår fast at han gjerne tar en ny diskusjon dersom Tinn kommune ønsker det.

 FÅR BYGGE:  Tidligere i uken holdt Petter Stordalen hippiefest. Nå har han havnet i søkelyset på grunn av et hytteprosjekt, og han slår fast at han gjerne går med på å endre avtalen dersom Tinn kommune ønsker det. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FÅR BYGGE: Tidligere i uken holdt Petter Stordalen hippiefest. Nå har han havnet i søkelyset på grunn av et hytteprosjekt, og han slår fast at han gjerne går med på å endre avtalen dersom Tinn kommune ønsker det. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet og andre medier skriver i dag, har det oppstått en diskusjon om hvorvidt rikinger får fordeler i verna mark mot å gi noe tilbake til kommunen.

Det siste eksempelet dukket opp tidligere i uka, da det ble kjent at Petter Stordalen får sette opp et nybygg på et hyttetun i et verna Telemark-område.

- Hvis kommunen eller noen andre kommer fram til at de ikke vil dette likevel, så er jeg den første som sier til kommunen at vi kan bryte denne avtalen, sier Stordalen til Dagbladet.

- Jeg føler at jeg har gitt noe og ikke fått noe. Men som sagt: Jeg lar mer enn gjerne kommunen gjøre om denne avtalen hvis de ønsker det, sier hotellkongen.

- Skulle ikke ha ny hytte Det var Tinn kommune selv som foreslo at Stordalen kunne få sette opp nybygget dersom han pusset opp og stilte de gamle, minneverdige hyttene til kommunens dispensasjon.

- Dette kom opp som følge av at de ønsket at mange mennesker skulle få tilgang til den krigshistorien som ligger der ute. Det dreier seg om fire bygninger som har mye finere beliggenhet enn den nye jeg skal bygge. Vi gir dem bort og pusser dem opp, så får jeg bygge selv, sier Stordalen.

Hotellkongen understreker flere ganger overfor Dagbladet at det ikke er han som har tatt initiativ til nybygget i det verna området.

- Jeg hadde fire hytter allerede, og ville pusse opp dem. Det var overhodet ikke meningen at jeg skulle få meg en ny hytte. Det var fordi alle ønsket at mange skulle få tilgang. Det jeg ønsket var primært å pusse dem opp og forvalte dem på den måten, sier Stordalen.

Dårligere beliggenhet Han anslår at det vil koste 2,5 millioner å pusse opp de gamle hyttene. Nybygget blir dyrere, på grunn av reguleringene i området. Den nye hytta får også «dårligere» beliggenhet enn de gamle.

- Jeg har ikke selv vært i ett eneste møte, det er kommunen som har styrt det. Nå overlater jeg det helt til kommunen, hvis de synes at dette ble feil, så synes jeg det er helt greit, sier Stordalen.

At debatten kom opp, synes han også er helt greit.

- Det er bra at vi har de diskusjonene vi skal ha i et åpent og demokratisk samfunn, sier Petter Stordalen til Dagbladet.

 VERNA MARK:  Her får Petter Stordalen sette opp ei ny hytte, midt i verna mark. Foto:  Søndergaard Rickfelt AS Arkitekter.
VERNA MARK: Her får Petter Stordalen sette opp ei ny hytte, midt i verna mark. Foto: Søndergaard Rickfelt AS Arkitekter. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media