Stordalen fikk kjempesmell av svenske skattemyndigheter

- Jeg skulle aldri ha hørt på det svenske advokatfirmaet.

VERDILØSE RÅD: Petter Stordalen sier rådene han fikk fra det svenske advokatfirmaet Mannheimer Swartling var verdiløse, og har nå gått til søksmål mot firmaet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
VERDILØSE RÅD: Petter Stordalen sier rådene han fikk fra det svenske advokatfirmaet Mannheimer Swartling var verdiløse, og har nå gått til søksmål mot firmaet. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Stordalen ble «garantert» at eiendomssalg ikke ville få skattemessige konsekvenser. Så fikk han restskatt-krav på en halv milliard, skriver Gunnar Stavrum i sin uautoriserte biografi om Petter Stordalen. Ville ha råd I 2003 kjøpte Choice Hotels Scandinavia seg inn i det svenske eiendomsselskapet Capona.

I boka, som slippes av Kagge Forlag denne uka, skriver Stavrum at Stordalen og direktør i Capona, Clas Hjort, høsten 2004 tok kontakt med det svenske advokatfirmaet Mannheimer Swartling. Capona ønsket å selge unna eiendommer, og ville rådføre seg med advokatfirmaet for å finne ut hvordan de kunne selge hotelleiendommer uten å betale store summer i skatt.

Mannheimer Swartling satte den meget erfarne advokaten Sven-Åke Bergkvist på saken. Gjennom transaksjoner i ulike firmaer skulle de kunne gjennomføre salgene skattefritt.

En halv milliard i skattesmell Advokatfirmaet forsikret i et notat den 13. mai 2005 at «transaksjonen ble skattefri for selgeren», skrives det i boka.

Men i 2007 bestemte svenske skattemyndigheter seg for å gjennomgå store eiendomstransaksjoner de seineste åra, og Stordalens eiendomssalg fikk hard medfart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer