Stordalen garanterer overnatting for 1000 flyktninger

- Norge må vise vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hotellkongen Petter Stordalen kaster seg på debatten om Syria-flyktningene. Han mener vi må glemme byråkratiske problemer og at Norge må gå fram og vise vei.

- Det er en forferdelig katastrofe i Syria nå. Hundrevis av mennesker dør hver eneste uke, og vi diskuterer her hjemme hvorvidt vi kan ta imot noen. Vi skal selvfølgelig ta imot så mange vi kan, sier Petter Stordalen til TV 2 Nyhetskanalen lørdag.

- At ikke Norge skal gå foran å vise vei, er helt håpløst.

Hvor mange mener du vi kan ta imot? spør TV 2s anker.

- Å løse problemene i Syria tar tid, men problemet som utfolder seg nå, er at tusenvis av mennesker dør. Jeg synes Norge kan ta inn langt flere enn 10 000 flyktninger, spesielt unge mennesker og barn. Vi er kanskje det første landet i verden som burde gjøre dette, sier han.

Garanterer overnatting for 1000 flyktninger
- Om problemet er at de skal ha overnatting for 1000 stykker, så garanterer jeg regjeringa at det skal jeg fikse, legger Stordalen til.

Vi kan ikke starte med alle problemene, det er mennesker der som dør. Vi må ta dem inn. Norge har ressurser til å løse de andre problemene senere. Om vi ikke vi kan løse dette, hvem kan gjøre det da? avslutter han.