Petter A. Stordalen: Har en større lommebok enn de fleste. Foto: Lars Myhren Holand
Petter A. Stordalen: Har en større lommebok enn de fleste. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Stordalen har bygget en krigskasse på 2,5 milliarder

Hotellkongen Petter A. Stordalen frykter ikke økt konkurranse. Han har bygget opp en krigskasse på 2,5 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Petter A. Stordalen hadde 800 millioner kroner i kontantstrøm fra hoteller og aksjer i fjor. I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at han nå har bygget opp en krigskasse på 2,5 milliarder for skjerpet konkurranse.

175 hoteller Stordalen råder over 175 hoteller og 28.000 hotellrom samt en stor aksjeportefølje.

Mesteparten av dette forvaltes gjennom Home Invest-konsernet, som gikk ut av fjoråret med et årsresultat på 419,7 millioner — opp fra 214,6 millioner året før.

Ifølge Finansavisen skyldtes fremgangen i hovedsak en kraftig økning i aksjegevinster, som utgjorde 233 millioner, sammen med en betydelig økning i andre finansielle inntekter. Driftsresultatet viste nedgang fra 358,1 til 297,6 millioner.

God fornøyd Stordalen er uansett gnistrende godt fornøyd med utviklingen.

- Vi hadde topplinjevekst og kraftig vekst i resultatet både før og etter skatt i fjor. Dessuten hadde vi avskrivninger på over 420 millioner, hvorav mye i eiendom. Det betyr at vi hadde en kontantstrøm fra dette konsernet på 840 millioner før betalbar skatt, sier Stordalen til Finansavisen.

Home Invest-konsernet består av hotelldriftselskapet Nordic Choice, eiendomsselskapet Home Properties med eiendommer for 6,5 milliarder og investeringsselskapet Home Capital.

I tillegg har Stordalen eiendom for 3 milliarder i Anker Properties-konsernet, som ikke er en del av Home Invest.

Andre nyheter: Celina ble 114 millioner rikere på 365 dager
Vennen avskiltet - Martin måtte dypt ned i det meste
Martins møbelmareritt