Stordalen har fått bosniernes lønnskrav

Bygningsarbeiderne jobbet for luselønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Stordalen er nå blitt presentert for lønnskravene fra bosnierne som jobbet for luselønn på Choice-hotellet Ansgar.

For to måneder siden gikk Økokrim, sammen med Arbeidstilsynet, til razzia mot Ansgar Hotell i Oslo etter mistanke om sosial dumping. To selskaper er siktet i saken. Enkelte ansatte skal ha jobbet for mellom 20 og 30 kroner timen.

Hotellet skal bli en del av Stordalens Choice-kjede, og hotellkongen har lovet dem skikkelig lønn. Nå er han blitt presentert for kravene, skriver Aftenposten.

Det er Oslo Bygningsarbeiderforening som har reist krav om etterbetaling på vegne av fem medlemmer blant bosnierne som jobber eller har jobbet på Ansgar. Kravet er på 250 000-300 000 kroner per mann. Kravet er formelt rettet mot arbeidsgiveren, det bosniske selskapet Engra, og deres norske underselskap.

Stordalen har fått en kopi av kravene, og det har i lengre tid vært kontakt mellom foreningen og Stordalen for å rydde opp i lønnsforholdene.

- Vi har hatt samtaler med Stordalen, og de samtalene har vært positive, sier ombudsmann Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening.

(NTB)

FLAU: Choice-sjef Petter Stordalen tok personlig affære da det ble avdekket graverende forhold for de bosniske arbeiderne som jobber med hotellkjedens nye prestisjehotell i Oslo sentrum. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FLAU: Choice-sjef Petter Stordalen tok personlig affære da det ble avdekket graverende forhold for de bosniske arbeiderne som jobber med hotellkjedens nye prestisjehotell i Oslo sentrum. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Stordalen har fått bosniernes lønnskrav