TRUES AV STENGNING: Holmsbu Hotel og spa på  Holmsbu i Hurum.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TRUES AV STENGNING: Holmsbu Hotel og spa på  Holmsbu i Hurum. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Stordalen-hotell må stenge 12. august, hvis de ikke skjerper seg

Skjebnemøte hos Arbeidstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det strammer seg til rundt Holmsbu Hotel & Spa - et hotell i Petter Stordalens hotellkjede Nordic Hotels and Resort.

- Hvis de ikke gjør det de skal, kan hotellet stanses fra 12. august, sier seniorinspektør Øystein Eriksen i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Åtte punkter

I et brev tilsynet sendte hotellet i forrige uke går det krystallklart fram hvilken trussel hotellet nå står overfor:

«Dersom påleggene nevnt ovenfor ikke er oppfylt innen 12.08.2016, regner Arbeidstilsynet hele aktiviteten i virksomheten, som stanset.»

- Vår interesse er ikke å stenge, men at de skal oppfylle de påleggene vi har gitt dem, sier Eriksen.

Hele åtte punkter gjenstår det ifølge brevet å få orden på.

- Vil unngå stengning

Punktene dreier seg om opplæring av verneombud, utarbeidelse av arbeidsplan, overtidstillegg, arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstidsordninger, kartlegging og risikovurdering, HMS-arbeid, opplæring av arbeidsmiljøutvalg, og opplæring av arbeidstaker som skal lede andre.

- Jeg har ingen kommentarer å komme med, sier hotellsjef Stine Engen ved Holmsbu Hotel & Spa til Dagbladet.

STORDALEN-KJEDEN: Holmsbu Hotel & Spa inngår i Petter Stordalens (bildet) kjede Nordic Hotels and Resort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORDALEN-KJEDEN: Holmsbu Hotel & Spa inngår i Petter Stordalens (bildet) kjede Nordic Hotels and Resort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hun forteller at det skal være et møte med Arbeidstilsynet den 10.august, og at hun først etter dette vil kunne kommentere saken.

- Vi er helt overbevist om at vi vil unngå en stengning den 12. august, sier hun til Dagbladet.

Tvangsmulkt

Dagbladet har tidligere flere ganger skrevet om Holmsbu Hotel & Spa, senest i begynnelsen av juli i år. Da hadde hotellet blitt ilagt tvangsmulkt for en lang rekke forhold, på inntil 750.000 kroner.

Da forklarte Petter Stordalen at hans hotellkjede Nordic Choice Hospitality Group ikke eier eller har leieinntekter i Holmsbu Hotel & Spa. Derimot inngår hotellet i Stordalen-kjeden Nordic Hotels and Resort og deres booking-system. Hotellet har en franchise-avtale med kjeden, og betaler for bruk av varemerke og systemer.

Ryddet opp

- Juridisk er vi ikke part i dette, men fordi de er en del av vårt system, har vi definert ansvaret vårt litt utover det juridiske, sa Stordalen til Dagbladet i begynnelsen av juli.

Noen av påleggene har Holmsbu Hotel & Spa nå ordnet opp i. Dette gjelder forhold rundt arbeidskontraktene som benyttes, inndeling i hvilke verneombud som har de ulike verneområder, arbeidsmiljøutvalgets oppgaver, bedriftshelsetjeneste, og arbeidstid for personer i ledende stilling.