Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stordalen-hotell må stenge 12. august, hvis de ikke skjerper seg

Skjebnemøte hos Arbeidstilsynet.

TRUES AV STENGNING: Holmsbu Hotel og spa på  Holmsbu i Hurum.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TRUES AV STENGNING: Holmsbu Hotel og spa på  Holmsbu i Hurum. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det strammer seg til rundt Holmsbu Hotel & Spa - et hotell i Petter Stordalens hotellkjede Nordic Hotels and Resort.

- Hvis de ikke gjør det de skal, kan hotellet stanses fra 12. august, sier seniorinspektør Øystein Eriksen i Arbeidstilsynet til Dagbladet.

Åtte punkter

I et brev tilsynet sendte hotellet i forrige uke går det krystallklart fram hvilken trussel hotellet nå står overfor:

«Dersom påleggene nevnt ovenfor ikke er oppfylt innen 12.08.2016, regner Arbeidstilsynet hele aktiviteten i virksomheten, som stanset.»

- Vår interesse er ikke å stenge, men at de skal oppfylle de påleggene vi har gitt dem, sier Eriksen.

Hele åtte punkter gjenstår det ifølge brevet å få orden på.

- Vil unngå stengning

Punktene dreier seg om opplæring av verneombud, utarbeidelse av arbeidsplan, overtidstillegg, arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstidsordninger, kartlegging og risikovurdering, HMS-arbeid, opplæring av arbeidsmiljøutvalg, og opplæring av arbeidstaker som skal lede andre.

- Jeg har ingen kommentarer å komme med, sier hotellsjef Stine Engen ved Holmsbu Hotel & Spa til Dagbladet.

STORDALEN-KJEDEN: Holmsbu Hotel & Spa inngår i Petter Stordalens (bildet) kjede Nordic Hotels and Resort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORDALEN-KJEDEN: Holmsbu Hotel & Spa inngår i Petter Stordalens (bildet) kjede Nordic Hotels and Resort. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hun forteller at det skal være et møte med Arbeidstilsynet den 10.august, og at hun først etter dette vil kunne kommentere saken.

- Vi er helt overbevist om at vi vil unngå en stengning den 12. august, sier hun til Dagbladet.

Tvangsmulkt

Dagbladet har tidligere flere ganger skrevet om Holmsbu Hotel & Spa, senest i begynnelsen av juli i år. Da hadde hotellet blitt ilagt tvangsmulkt for en lang rekke forhold, på inntil 750.000 kroner.

Da forklarte Petter Stordalen at hans hotellkjede Nordic Choice Hospitality Group ikke eier eller har leieinntekter i Holmsbu Hotel & Spa. Derimot inngår hotellet i Stordalen-kjeden Nordic Hotels and Resort og deres booking-system. Hotellet har en franchise-avtale med kjeden, og betaler for bruk av varemerke og systemer.

Ryddet opp

- Juridisk er vi ikke part i dette, men fordi de er en del av vårt system, har vi definert ansvaret vårt litt utover det juridiske, sa Stordalen til Dagbladet i begynnelsen av juli.

Noen av påleggene har Holmsbu Hotel & Spa nå ordnet opp i. Dette gjelder forhold rundt arbeidskontraktene som benyttes, inndeling i hvilke verneombud som har de ulike verneområder, arbeidsmiljøutvalgets oppgaver, bedriftshelsetjeneste, og arbeidstid for personer i ledende stilling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!