SAMARBEID: Som første hotellkjede har Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels inngått et samarbeider med Winding Tree, som står bak en distribusjonsplattform basert på blockchainteknologi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SAMARBEID: Som første hotellkjede har Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels inngått et samarbeider med Winding Tree, som står bak en distribusjonsplattform basert på blockchainteknologi. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Stordalen-hotell satser på Blockchain

Nordic Choice Hotels og Petter Stordalen er lei av dyre mellomledd i reiselivsbransjen.

(Finansavisen:) - Vi tror blockchain kan utfordre oligopolet i reiseindustrien på sikt, sier Lisa Farrar, digitaliserings-direktør i Petter Stordalens Nordic Choice Hotels, til Finansavisen.

Hun peker på de store aktørene Booking.com og Expedia, mellomleddene i reiseindustrien som tar seg godt betalt for å formidle hotellrom, leiebiler og flyreiser.

- De store aktørene i bransjen, de som utgjør mellomleddene, har utrolig mye makt og høy markedsandel. Hos oss utgjør de ikke mer enn cirka 10 prosent av bestillingene, men i enkelte store, amerikanske hotellkjeder er andelen opp mot 30 prosent, og de tar gjerne 25 prosent i provisjon, sier Farrar.

Winding Tree

Som første hotellkjede har Nordic Choice Hotels ifølge avisen inngått et samarbeider med det sveitsiske selskapet Winding Tree, som står bak en distribusjonsplattform basert på blockchainteknologi.

På sikt vil det være mulig for hotell- og flykunder å bestille rom, gjøre endringer i bookingen og motta reiseinformasjon i blokkjedene.

Winding Tree har også inngått partnerskap med flere flyselskaper, som Lufthansa og Air New Zealand. Lufthansa har i tillegg investert i Winding Tree gjennom en ICO (Initial Contribution Offering), en type kapitalinnhenting basert på kryptovalutaen Ethereum.

For å lære

Nordic Choice Hotels starter denne måneden med å gi Winding Tree tilgang til priser og relevant informasjon fra HOBO i Stockholm. Dette hotellet skal fungere som en testlab for blockchainsamarbeidet.

- Vi gjør dette først og fremst for å lære oss teknologien som vi tror kan revolusjonere reiseindustrien. I første omgang vil jobbe med små tester på ett hotell som vi etterhvert kan skalere til flere hoteller, sier Farrar til Finansavisen, og fortsetter:

- I tillegg vil blockchainteknologien bidra til at vi kan jobbe tettere med oppstartsmiljøet rundt reiselivsindustrien.

Andre økonominyheter:
Melder om gassfunn ​
SEB går for «kjøp»