Stordalen kjøper luksushotellkjede

Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels har kjøpt finske Kämp Collection Hotels for over én milliard kroner.

KJØPER LUKSUSHOTELLKJEDE: Petter Stordalen forteller at han har gjort en av sine viktigste «dealer» i hotellbransjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJØPER LUKSUSHOTELLKJEDE: Petter Stordalen forteller at han har gjort en av sine viktigste «dealer» i hotellbransjen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kjøpet ble kunngjort på en pressekonferanse i Helsingfors onsdag, ifølge TV 2

- Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv, og er en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen, sier Stordalen i en pressemelding.

- Nordic Choice Hotels skal være et nordisk hotellkonsern, og som ny eier av Kämp Collection Hotels blir vi for alvor en viktig nordisk spiller.

Ifølge Dagens Næringsliv er selgeren av den finske luksus- og livsstilskjeden Kämp Collection Hotels det private equity-fondet CapMan. Prisen er på over én milliard kroner, skriver avisa.

Stordalen beskriver Kämp som en institusjon i Helsinki, og mener de er en «perfekt match» for Nordic Choice Hotels.

SKATTELEGGING: Petter Stordalen møtte finanskomiteen for å snakke om skattlegging av store internasjonale selskap. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

- Vi er både stolte og ydmyke over å skulle drive Kämp Hotels videre og ønsker å bevare de flotte tradisjonene som merkevarene representer, sier han i pressemeldingen.

Hotellkjeden Stordalen nå har kjøpt omsatte for 76 millioner euro i fjor, ifølge CapMan. Det tilsvarer omtrent 760 millioner kroner.