Petter A. Stordalen: Ser at The Thief har stor pågang fra pengesterke turister fra Kina og Midtøsten . Foto: Brian Cliff Olguin, Finansavisen.
Petter A. Stordalen: Ser at The Thief har stor pågang fra pengesterke turister fra Kina og Midtøsten . Foto: Brian Cliff Olguin, Finansavisen.Vis mer

Stordalen må bygge om for å blidgjøre rikinger fra Kina og Midtøsten

Luksusturister fra Kina og Midtøsten bor på The Thief for 30.000 kroner natten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tre år etter åpningen på Tjuvholmen i Oslo er The Thief etablert som landets dyreste hotell. Ifølge Finansavisen opplever hotellet at etterspørselen etter suitene, de største og dyreste rommene, eksploderer.

Den økte etterspørselen skyldes særlig én ny kundegruppe, ifølge Torgeir Silseth, konsernsjef i Petter A. Stordalens hotellkonsern Nordic Choice.

Midtøsten og Kina

- Vi har stor pågang på turister fra Midtøsten og Kina. Her er det tale om luksusturister som tar seg råd til å bo hos oss, sier Silseth til Finansavisen.

De 116 rommene er ikke nok til å ta unna alle disse gjestene, ifølge Silseth. Nå skal hotellet bygges om for å få plass til alle. Felles for kundene på The Thief, inkludert bølgen av utenlandske turister, er at de er pengesterke.

- Stjerneartister, turister med god råd, bryllupsgjester og jubilanter er typiske kunder. Det er et hett marked også for par fra Østlandet som har en romantisk weekend, disse kommer gjerne fra Asker eller Bærum, sier Silseth.

Sliter med å tjene penger

Hotellet økte omsetningen til 115,6 millioner kroner i 2015, opp fra 101,7 millioner året før. Den høye etterspørselen etter de dyreste rommene hindret likevel ikke et nytt underskudd for The Thief, som har vært dårlig butikk så langt.

Silseth forteller Finansavisen at hotellet sannsynligvis vil gå i pluss i år, etter et knapt underskudd på 90.000 kroner i fjor.

- Vi sa vi skulle tjene penger i fjor, men med litt godvilje kan vi si vi endte i null. I år er jeg imidlertid ganske sikker på at vi endelig får sorte tall, avslutter hotellsjefen.

Andre økonominyheter:
Boligprishopp, rentekutt og krise i norsk økonomi
Gunnar Kaares søppeltaxi håvet inn 9,4 millioner