Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stordalen nekter å betale designhotell-byggarbeidere

I mai i fjor lovet han å «rydde opp i driten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Petter Stordalen nekter å betale lønnen de bosniske bygningsarbeidere ved Ansgar Hotell mener de har krav på.

I fjor avslørte Økokrim at bosnierne skal ha jobbet for så lite som 24 kroner i timen. Stordalen lovet å rydde opp, men arbeiderne har så langt bare fått utbetalt en tredel av kravet, og ifølge advokat Henrik Christensen ser hotellkongen seg ferdig med saken.

21. mai i fjor gikk Arbeidstilsynet og Økokrim til razzia mot byggeplassen etter mistanke om sosial dumping. Etter en stund kom hotellkongen og lovet at han skulle «rydde opp i driten». Han sa han ble flau.

- Vi har aldri lovet bosnierne noen ting, sier Christensen til P4.

Økokrim skal i neste uke være ferdig med en etterforskning om sosial dumping. Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening, sier de hadde en avtale med Stordalen om at arbeiderne da skulle få resten av kompensasjonen.

- Guttene er kjempeskuffet. Hvis Stordalen mener at saken med dette er over, og at de har betalt ut det de skal, så er jeg sterkt uenig i det, sier Bals.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling