Stordalen selger hoteller for én milliard

Petter Stordalens Home Properties har solgt unna 14 hotell-eiendommer i Sverige.

 Selger unna:  Petter Stordalens Home Properties bygger opp krigskassen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Selger unna: Petter Stordalens Home Properties bygger opp krigskassen. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det er den svenske avisen Fastighetstidningen som skriver at Home Properties har solgt unna 14 hotelleiendomer I Helsingborg, Eskilstuna, Jönköping, Karlstad, Skövde, Umeå, Varberg, Nyköping og Oskarshamn. Kjøperen er svenske LO og Östersjöstiftelsen, skriver Finansavisen.

Eiendommene er i dag driftet av Clartion Collection Hotel og Comfort Hotel, og skal fortsette å driftes av selskapene under Home Invest. Til sammen er det snakk om 1.000 hotellrom, fordelt på 53.500 kvardratmeter.

Petter A. Stordalen råder over 175 hoteller og 28.000 hotellrom samt en stor aksjeportefølje. Mesteparten av dette forvaltes gjennom Home Invest-konsernet, som i fjor fikk et årsresultat på 419,7 millioner.

Stordalen fortalte i sommer at han nå forbereder seg på tøffere tider i hotellbransjen.

- Det vil ikke vare evig. Derfor jobber også vi med kontantposisjonen vår. Vi har nå nær 1 milliard i likvide aksjer og kontanter i Home Capital og 600 millioner i Home Property, før vi til slutt har 800 millioner i likviditet og ubenyttede trekkfasiliteter i Nordic Choice. Det er vår krigskasse, sier Stordalen til Finansavisen.

Flere nyheter Stordalen tapte 21 millioner kroner
Stordalen har bygget en krigskasse på 2,5 milliarder
Stordalen kjøper fem hotelleiendommer