Gründerselskapet Tibber i Førde - som har Petter Stordalen med på laget - har gått fra rundt 1.000 til 5.000 registrerte hjem på to-tre måneder. Foto: Finansavisen
Gründerselskapet Tibber i Førde - som har Petter Stordalen med på laget - har gått fra rundt 1.000 til 5.000 registrerte hjem på to-tre måneder. Foto: FinansavisenVis mer

Stordalen-selskap: Femdobling siden mars

Gründerbedriften Tibber har fått 4.000 nye brukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) – Vi har gått fra rundt 1.000 til 5.000 registrerte hjem på to-tre måneder, vi vokser mye hver uke. Vi er veldig glade for veksten og ser på den som en hyggelig bekreftelse på at vi har noe nytt og relevant å tilby i Norge, skriver daglig leder Edgeir Aksnes i Tibber i en epost til Finansavisen.

Stordalen på laget

Finansavisen skrev i mars at gründerselskapet Tibber i Førde har lansert seg selv som en Spotify for strøm, og planlegger å revolusjonere strømmarkedet.

De har fått Petter Stordalen på laget, men revolusjonen hadde ikke mer enn rundt 1.000 støttespillere i mars, skriver avisen. En femdobling av brukertallet på to-tre måneder må imidlertid betegnes som en grei start.

– Ekstra kjekt er det at mye av veksten kommer ved at kundene snakker sammen, tilføyer Aksnes.

– Demokratiserer

I funksjonærfløyen på et tidligere skipsverft i Førde utvikler Aksnes og ni andre ansatte et system de mener vil snu det private energimarkedet fullstendig på hodet.

Tanken er ifølge Finansavisen å demokratisere strømmarkedet ved å la forbrukeren shoppe strøm fra ulike leverandører på spotmarkedet.

Samtidig kan eieren av et aktivhus eller mindre kraftverk bruke Tibber for å selge overskuddsstrømmen på det åpne markedet.

I disse dager tilbyr Tibber lagring av hjemmeprodusert strøm i et såkalt community -batteri. Det går ut på at hus i nærområdet med solcellepanel låner overskuddsstrømmen inntil produsenten trenger den selv senere.

– Ved å benytte fellesskapet av hjem i nærområdet oppnår man samme effekt som et fysisk batteri, med fordelen av at man slipper å installere noe nytt utstyr i hjemmet, heter det i en pressemelding fra Tibber.

Solcelleeiere

Bedriften har jobbet med tjenesten i rundt halvannet år.

– Hvem er målgruppen?

– Tibber Solarset er et tilbud til de som har installert eller er i ferd med å få solceller på taket. Det gjør at man kan utnytte hele sin egenproduserte strøm, og slippe å selge deler av strømmen ut på nettet til en dårligere pris.

Ifølge Aksnes trengs det ingen installasjon.

– Community -batteriet består av hus i nærområdet som har smart strøm og strømstyring gjennom Tibber. Til sammen låner disse hjemmene litt av strømmen når solcellene på taket ditt produserer mer enn du bruker, og så får du tilbake strømmen fra Solarset når huset ditt trenger det.

– Hvorfor skal man bry seg med å selge strøm til naboen?

– Fordi et hus med solceller vil produsere mer strøm enn det bruker midt på dagen. Da må man på en eller annen måte selge strømmen eller lagre den. Vanlig markedspris for strømmen vil være dårlig, siden man må betale nettleie for å få den tilbake. Det er dette vi løser med å lagre strømmen i communityet , svarer Aksnes.

Andre økonominyheter:
Har tjent åtte milliarder på to år
Karriere: - Da straffes du hardt