Petter A. Stordalen sjekker inn i Kongens by. Foto: NTB Scanpix.
Petter A. Stordalen sjekker inn i Kongens by. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Stordalen sjekker inn i et nytt posthus

- Målet er å lage det nye hotellet for København som alle snakker om, sier Petter A. Stordalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Petter A. Stordalens satsing i et postbygg i Göteborg for fire år siden har blitt god butikk. Nå skal han og Varner-brødrene Petter, Stein Marius og Joakim gjenta suksessen i København.

Nytt postkontor

- Nå har jeg handlet et nytt postkontor. Sammen eier vi Strawberry Brothers og bruker 1,4 milliarder danske kroner på å bygge et fantastisk hotell sammen i den gamle Centralpostbygningen midt i København, sier Stordalen til Finansavisen.

Omregnet i norske kroner, med dagens kurs, blir det omtrent 1,7 milliarder norske kroner. Prislappen for bygget er rundt 600 millioner danske kroner. Ifølge Finansavisen vil 800 millioner brukes på oppussing og ferdigstillelse av over 400 rom i Kongens by.

Hele bygget, som har vært det danske postverkets hovedkontor siden det sto ferdig i 1912, skal nå renoveres fra grunnmuren til toppen av spiret på bygningen. De første gjestene skal sjekke inn en gang i 2020.

Akkurat som i Gøteborg håper Stordalen at den gamle postbygningen ved jernbanestasjonen i København kan bli et møtepunkt, ikke bare for tilreisende, men også byens befolkning.

Ny attraksjon i København

- Det har vi fått til i Gøteborg og tjener penger på det, enda det er en mye mindre by. Målet er å lage det nye hotellet for København som alle snakker om. Det blir fem restauranter og mange barer. Vi skal glasse inn to innegårder og ha konferansefasiliteter. Leieavtalen er med Choice, men det vil bli et independent hotell, sier Stordalen til Finansavisen.

Samarbeidet med Varnerfamilien startet i fjor med oppkjøpet av Royal Christiania Hotel i Oslo fra DNB for 1,8 milliarder kroner.

Andre økonominyheter:
River hytte til 28 millioner – bygger kjempehytte til 150 millioner
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja