Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stordalen slaktes av egne arbeidere

- Choice-kjeden verst i Norge, sier fagforeningen. I går var han 1. mai-taler i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går holdt Hotell-eier og investor Petter Stordalen 1. mai-tale for Oslo Ap på sitt eget Royal Christiania Hotel i Oslo.

Valget av Stordalen ble møtt med kritikk, men Gudmund Hernes var en av tilhørerne som skrøt av Stordalen etter talen:

- Dette er noe en skal høre på, og legge vekt på. Han har absolutt noen viktige poenger, sa Hernes til VG-nett.


Nå får Stordalen kraftig kritikk fra fagforbundet som organiserer hans egne ansatte. De mener valget av Stordalen som taler var en blemme.

- Aldri gjort en innsats

- Stordalen har aldri møtt opp til møter med oss eller gjort noen innsats for faglige rettigheter på sitt eget område, hotell og restaurant, sier Eli Ljunggren som leder Hotell- og restaurantarbeider-forbundet til Dagsavisen.

Ifølge Ljunggren er Stordalens hoteller av de verste i bransjen:

- Jeg syns det er rart at han engasjerer seg så kraftig i Union-saken når han aldri gjør noe i sin egen bransje. Hans hotellkjede er en av de vårt fagforbund sliter aller mest med, sier Ljunggren til avisa.

KRITISERES: Hotellkonge Petter Stordalen. Foto: Knut Falch/Scanpix
KRITISERES: Hotellkonge Petter Stordalen. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

Stordalen selv stiller seg uforstående til kritikken, og mener han som toppleder ikke har anledning til å være på alle møter.

- Jeg synes det høres rart ut av vi skal være en versting. Det overrasker meg, og er ikke noe jeg har fått høre. Vår kjede scorer veldig bra på trivselsundersøkelser gjort av uavhengige byråer, sier han.

Ifølge Dagsavisen var bare 35 prosent ved hotellet hvor 1. mai-arrangementet fant sted organiserte da de var i streik i 2004.

- Lukter møllkuler

Stordalen brukte gårsdagens tale til å rose de gamle lederne for arbeiderbevegelsen Haakon Lie, Einar Gerhardsen, Trygve Bratteli og Gro Harlem Brundtland. Men han kom også med harde utfall mot bevegelsen i dag:

- 1. mai lukter møllkuler. Verden har gått videre, og fagbevegelsen står igjen på torget i Porsgrunn og selger jordbær. Når bevegelsen er mer opptatt av å verne rettigheter enn av å se muligheter, er dere mer reaksjonære enn Høyre. Jeg er frista til å si mer ubrukelige enn Høyre, sa Stordalen i går.

- I Choice er vi dansker, svensker, nordmenn og finner. Vi har singalesere, arabere, afrikanere og sør-amerikanere. Vi har homser og lesber, vi har sikkert en transe eller to også. Vi har et mangfold vi er stolte av. Men LO tåler ikke engang noen polakker. Fagforeningene pakker inn diskriminering i honnørord som solidaritet og sosial dumping, sa investoren til forsamlingen i Oslo.

Stordalen slaktes av egne arbeidere
- EN VERSTING: Stordalens hotellkjede er en av de vårt fagforbund sliter aller mest med, sier Eli Ljunggren i Hotell- og restaurantarbeider-forbundet.
OVER HELE LANDET: På Youngstorget i Oslo møtte flere tusen mennesker opp for å feire 1. mai.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling