SVENSK SKATTESMELL: Petter Stordalen åpner her sitt Clarion Post Hotel i Gøteborg med pomp og prakt. Det var før anken på skattesmellen ble avvist av svensk høyesterett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SVENSK SKATTESMELL: Petter Stordalen åpner her sitt Clarion Post Hotel i Gøteborg med pomp og prakt. Det var før anken på skattesmellen ble avvist av svensk høyesterett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Stordalen slipper ikke unna skattesmellen på 500 mill.

- Jeg burde nesten få en takk fra den svenske finansministeren, sier hotellkongen Petter A. Stordalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Sveriges finansminister Anders Borg har lenge forsøkt å tette skattehullene i svensk næringsliv.

I fjor sommer kunne vi lese at dette fikk konsekvenser for Petter A. Stordalens heleide svenske eiendomsselskap Home Properties.

Hotellkongen fikk beskjed om å betale 505 millioner svenske kroner i skatt for skatteårene 2005 og 2006.

- Jeg er vel den nordmannen som betalte mest i skatt i Sverige i fjor. Endringene i det svenske regelverket for eiendomsgevinster er noe som gjelder flere hundre selskaper, ikke bare oss, sier Choice-eieren, som ifølge Finansavisen har klaget på vedtaket.

Verdien ble justert opp Verdien på det svenske datterselskapet Home Properties AB, som eier en rekke hoteller i Sverige og Norge, ble økt med om lag 1,5 milliarder kroner av det svenske skattevesenet. Dermed ble også skatten justert opp.

Dette fikk Stordalen til å reagere. Etter innspill fra rådgivere og advokater ble saken sendt videre til svensk Høyesterett.

- Jeg mener at dette er urettferdig, men slik er nå livet, sier Stordalen til Hegnar.no.

Anken avvist - Vi får en ekstraregning på 530 millioner kroner, men det har vi allerede betalt. Det ble innklaget til Høyesterett, men anken ble avvist. Det er old news, sier Stordalen videre.

- Du tar nyheten med fatning?

- Når man får en slik overraskelse, så er det bra at pengene går til et godt formål. Pengene vil finansiere en rekke skoler i Sverige. Slik sett burde jeg nesten få en takk fra den svenske finansministeren, avslutter Stordalen.

Flere nyheter Nye forretnings-muligheter for ellevill svindler
Streiker rammer flytrafikken i Tyskland
- Kan rammes av et dypt, negativt sjokk