Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stordalens behandling snart på Rikshospitalet

Overlege bekrefter.

SNART I NORGE: Rikshospitalet opplyser at det i løpet av våren kan tilby stamcellebehandling av samme type som Gunhild Stordalen fikk i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systematisk sklerose.
Foto: NRK / NTB scanpix
SNART I NORGE: Rikshospitalet opplyser at det i løpet av våren kan tilby stamcellebehandling av samme type som Gunhild Stordalen fikk i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systematisk sklerose. Foto: NRK / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rikshospitalet opplyser at det i løpet av våren kan tilby stamcellebehandling av samme type som Gunhild Stordalen fikk i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systematisk sklerose.

Stordalens prognoser er positive, men først om to år vet hun om hun blir helt frisk. Behandlingen karakteriseres som eksperimentell, men Rikshospitalet kan snart tilby den til norske pasienter.

Seksjonsleder og overlege Inge Margrethe Gilboe ved revmatologisk avdeling på Rikshospitalet opplyser til NRK at planen er å kunne tilby behandlingen til utvalgte pasienter i løpet av våren.

- At Gunhild Stordalen har aktualisert denne sykdommen og skapt blest rundt behandlingen er svært positivt. At man nå ser ut til å åpne for å tilby behandlingen på Rikshospitalet er også en konsekvens av det. Hun skal ha all ros for det, sier Gilboe.

Stordalen er glad for at Rikshospitalet snart kan tilby behandling for sykdommen, som 500 mennesker er rammet av her i landet. Norsk Revmatikerforbunds generalsekretær Tone Granaas er også glad for at behandlingen kommer inn i norsk helsevesen.

- At dette ikke lenger skal være en alternativ behandling, men noe som kan tilbys alle pasienter som har nytte av den, uavhengig av samfunnslag og bakgrunn, det er en veldig god nyhet, sier hun til Aftenposten.

Granaas berømmer Stordalen for å ha vært åpen om sykdommen og sier det har hjulpet revmatikere over hele landet.

- Revmatisme, muskel- og skjelettlidelser er et lavstatus helseområdet i Norge. Samtidig er det de sykdommene som plager flest og koster samfunnet mest, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media