Stordemonstrasjon mot krig i London

Hundretusener av briter viste lørdag sin avsky for krigsplanene mot Irak da de deltok i en stor antikrigsdemonstrasjon i sentrum av London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Demonstrantene ropte slagord mot «bombemennene Bush og Blair» mens de marsjerte gjennom Londons gater. Hovedparolene i demonstrasjonen var «Ikke angrip Irak» og «Frihet for Palestina».

Arrangørene, som representerer et bredt spekter av organisasjoner, opplyste at over 350.000 mennesker tok del i demonstrasjonen, men politiet mente at antallet var rundt 150.000.

Uansett er den den største antikrigsdemonstrasjonen i London siden en kvart million mennesker gikk i den legendariske antiatomvåpenmarsjen i 1981.

Også i Roma deltok om lag 100.000 mennesker, ifølge arrangørens tall, i en svær demonstrasjon gjennom byen.

Labour og muslimer

Blant dem som var med i London, var mange medlemmer av Parlamentet og tusener av britiske muslimer.

Londons borgermester Ken Livingstone, filmregissøren Ken Loach, popstjerner, prester, menneskerettsaktivister, fagbevegelsen og veteraner fra Golfkrigen var med på marsjen, som ble organisert av Stop the War Coalition og Muslim Association of Britain.

Marsjen gikk fra Parlamentet via statsminister Tony Blairs bolig i Downing Street til Hyde Park hvor det ble holdt taler. Flere Labour-medlemmer som motsatte seg Blairs støtte til USAs tøffe linje mot Irak, deltok i demonstrasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer