VIL HA TROPPENE UT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre.  Foto: Erlend Aas / SCANPIX
VIL HA TROPPENE UT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Støre: - En Gaza-resolusjon noe av det viktigste nå

Vil ha hjelpearbeidere inn i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Å få på plass en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om Gaza er noe av det viktigste nå, understreker utenriksminister Jonas Gahr Støre søndag.

Konflikten i Midtøsten gikk lørdag over i en ny fase da Israel etter flere dagers luftangrep mot mål på Gazastripen sendte inn bakkestyrker.

- Hva gjør Norge nå?

- Vi har tett og fortløpende kontakt med sentrale aktører i konflikten, det vil si USA, sentrale EU-land og palestinske myndigheter. Dette er land som er avgjørende for å få på plass elementene som trengs for å sikre en løsning, sier Støre til NTB.

Utenriksministeren sier Norge også jobber langs en humanitær linje. Norske myndigheter jobber for å få nordmenn som oppholder seg i Gaza ut, og støtter samtidig flere hjelpeorganisasjoner i arbeidet med å få inn medisinsk personell og utstyr.

- Norge legger press på israelske myndigheter for at de skal slippe hjelpearbeidere til, sier Støre.

I en pressemelding lørdag kveld karakteriserte Støre bakkeoperasjonen på Gazastripen som en dramatisk opptrapping av konflikten.

- Norge tar sterkt avstand fra en krigføring som medfører store sivile lidelser og ber om at troppene trekkes ut umiddelbart, uttalte utenriksminister Støre.

(NTB)