Støre: - Full tillit til at laks er trygt å spise

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han stoler på Mattilsynets vurdering om at det er trygt å spise oppdrettslaks.

LAKSEVENN: Utenriksministrene Carl Bildt og Jonas Gahr Støre griller laks under besøket på Fjellstua, også kalt Tromsøs tak, i 2007. Støre er i dag helseminister, og står fast på at norsk oppdrettslaks er trygg å spise. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
LAKSEVENN: Utenriksministrene Carl Bildt og Jonas Gahr Støre griller laks under besøket på Fjellstua, også kalt Tromsøs tak, i 2007. Støre er i dag helseminister, og står fast på at norsk oppdrettslaks er trygg å spise. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseministeren ønsket først ikke å kommentere saken der flere leger i Bergen gikk ut i VG mandag og advarte mot å spise oppdrettslaks på grunn av miljøgiftene laksen får i seg gjennom fôret.

Men sent mandag kveld understreker Støre at han har full tillit til de nasjonale organene for mattrygghet som mener alle trygt kan spise norsk oppdrettslaks.

- Jeg har full tillit til både Mattilsynet og Vitenskapskomiteen for mattrygghet som sier det er trygt å spise oppdrettslaks for både gravide, ammende og barn, sier Støre til VG.

Han er kritisk til VG-oppslaget og mener det ikke stemmer med sakens proporsjoner.

 - Det er ytringsfrihet, men jeg synes VG gir dette et oppslag som ikke stemmer med proporsjonene. Det er et ansvar VG må ta, sier Støre.
(NTB)