TENKER PÅ FAMILIEN: Leif var et usedvanlig sympatisk menneske, en dyktig diplomat og det jeg vil kalle en kjernekar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TENKER PÅ FAMILIEN: Leif var et usedvanlig sympatisk menneske, en dyktig diplomat og det jeg vil kalle en kjernekar. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Støre: - Han var en kjernekar

De var der sammen da Serena Hotel i Kabul ble angrepet i 2008. Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er i stor sorg over dødsfallet til ambassadør Leif Holger Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Leif var et usedvanlig sympatisk menneske, en dyktig diplomat og det jeg vil kalle en kjernekar. Jeg hadde gleden av å jobbe med ham i mine år som utenriksminister og helt til jeg utnevnte ham som spesialrepresentant til Afghanistan og Pakistan, sier Støre til NTB.

Larsen overtok som ambassadør i Pakistan i fjor. Han omkom fredag i en helikopterstyrt nord i landet der også Filippinenes ambassadør mistet livet.

- Jeg sender nå mine tanker og min medfølelse til kona hans og familien, sier Støre.

I 2008 var de begge på Hotel Serena i Kabul da Taliban gikk til angrep. Støre var den gang utenriksminister, og Larsen var avdelingsdirektør i UD. En ansatt i UD ble alvorlig såret i angrepet, mens Dagbladet-journalist Carsten Thomassen ble drept.

- Det gjør spesielt inntrykk at én som jeg opplevde det døgnet sammen med, har mistet livet i den samme regionen, sier Støre.

- Personer som Leif var helt avgjørende for arbeidet fra dag til dag for å kunne vurdere de nye situasjonene vi kom opp i. Han representerte noe av det fineste jeg erfarte i mine år i UD - arbeidsom, lojal og kunnskapsrik, sier han.

(NTB)