Støre: - Ingen grunn til å vente

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener at Norge er forpliktet til å innlemme datalagringsdirektivet nå, ikke vente til EU har foretatt sin revisjon.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber TV2 sin reporter Pål T. Jørgensen stoppe intervjuet, når han blir spurt om han har hatt møte med Hamas-leder Khaled Meshaal. Foto: TV 2
Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber TV2 sin reporter Pål T. Jørgensen stoppe intervjuet, når han blir spurt om han har hatt møte med Hamas-leder Khaled Meshaal. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - EU skal uansett ikke fjerne dette direktivet, men justere det i forhold til de erfaringer man har gjort. Det kan gå ett til to år før det reviderte direktivet blir innført, og i den perioden vil Norge være i traktatbrudd i forhold til EU, sier Støre.

Mandag møtte utenriksministeren til høring om datalagringsdirektivet i utenriks- og forsvarskomiteen. Temaet var selve innlemmelsen i norsk lovverk og muligheten for å bruke reservasjonsretten. Senere på dagen skulle transportkomiteen holde en bred høring om selve substansen i direktivet.

- Vi har ikke opparbeidet oss noen slags konto gjennom 17 år ved ikke å bruke reservasjonsretten, sa Støre.

Han la til at han er uenig med dem som sier at datalagringsdirektivet er i utkanten av EØS-avtalen og at konsekvensene ved å bruke reservasjonsretten blir små.

- Våre teleoperatører vil merke at denne delen av EØS-avtalen blir satt ut av drift, sa Støre.

Han mener direktivet er i overensstemmelse med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen og viser til at 27 EU-land, kjernelandene i Europarådet, har funnet å godta direktivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer