Varslene mot Trond Giske:

Støre: - Jeg har brukt langt mer tid til å lytte på Giske og hans versjoner, enn på varslerne

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han har brukt ni timer på å høre Giskes versjon i varsler-sakene.

KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at Arbeiderpartiet konkluderte med at Trond Giske har brutt partiets regler om seksuell trakassering i flere saker.

«Arbeiderpartiet har i dag, 25. januar 2018, ferdigstilt behandlingen av disse varslene, og kommet til at det i flere av tilfellene har vært brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering», skriver partiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Omtrent samtidig skrev Giskes advokater en pressemelding, hvor de gikk i strupen på Arbeiderpartiets behandling av saken. De mener Giske selv ikke har fått mulighet til å si sin versjon.

- Ni timer

Jonas Gahr Støre avviser dette. På Politisk Kvarter i NRK fredag morgen kommenterer han uenigheten ytteligere.

- Når vi har fått varslet mot Trond Giske har han fått de forelagt umiddelbart og fått uttalt seg om dem. Jeg har sittet i ni timer å lyttet til ham i to forskjellige møter 21. desember og 1. januar, sier Støre til NRK.

Støre forklarer videre at informasjonen fra Giske er videreformidlet til varslerne og at Giske igjen fikk mulighet til å komme med ytterligere skriftlige kommentarer innen tre uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.