Varslene mot Trond Giske:

Støre: - Jeg har brukt langt mer tid til å lytte på Giske og hans versjoner, enn på varslerne

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han har brukt ni timer på å høre Giskes versjon i varsler-sakene.

KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at Arbeiderpartiet konkluderte med at Trond Giske har brutt partiets regler om seksuell trakassering i flere saker.

«Arbeiderpartiet har i dag, 25. januar 2018, ferdigstilt behandlingen av disse varslene, og kommet til at det i flere av tilfellene har vært brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering», skriver partiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Omtrent samtidig skrev Giskes advokater en pressemelding, hvor de gikk i strupen på Arbeiderpartiets behandling av saken. De mener Giske selv ikke har fått mulighet til å si sin versjon.

- Ni timer

Jonas Gahr Støre avviser dette. På Politisk Kvarter i NRK fredag morgen kommenterer han uenigheten ytteligere.

- Når vi har fått varslet mot Trond Giske har han fått de forelagt umiddelbart og fått uttalt seg om dem. Jeg har sittet i ni timer å lyttet til ham i to forskjellige møter 21. desember og 1. januar, sier Støre til NRK.

Støre forklarer videre at informasjonen fra Giske er videreformidlet til varslerne og at Giske igjen fikk mulighet til å komme med ytterligere skriftlige kommentarer innen tre uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer