Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varslene mot Trond Giske:

Støre: - Jeg har brukt langt mer tid til å lytte på Giske og hans versjoner, enn på varslerne

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han har brukt ni timer på å høre Giskes versjon i varsler-sakene.

KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONKLUSJON: Arbeiderpartiet kom i går med sin konklusjon i Giske-saken. Partileder Jonas Gahr Støre mener Giske har fått komme med sin versjon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at Arbeiderpartiet konkluderte med at Trond Giske har brutt partiets regler om seksuell trakassering i flere saker.

«Arbeiderpartiet har i dag, 25. januar 2018, ferdigstilt behandlingen av disse varslene, og kommet til at det i flere av tilfellene har vært brudd på partiets retningslinjer mot seksuell trakassering», skriver partiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Omtrent samtidig skrev Giskes advokater en pressemelding, hvor de gikk i strupen på Arbeiderpartiets behandling av saken. De mener Giske selv ikke har fått mulighet til å si sin versjon.

- Ni timer

Jonas Gahr Støre avviser dette. På Politisk Kvarter i NRK fredag morgen kommenterer han uenigheten ytteligere.

- Når vi har fått varslet mot Trond Giske har han fått de forelagt umiddelbart og fått uttalt seg om dem. Jeg har sittet i ni timer å lyttet til ham i to forskjellige møter 21. desember og 1. januar, sier Støre til NRK.

Støre forklarer videre at informasjonen fra Giske er videreformidlet til varslerne og at Giske igjen fikk mulighet til å komme med ytterligere skriftlige kommentarer innen tre uker.

- Han har valgt å ikke gjøre det og det respekterer jeg, sier Støre.

Selv mener Støre at Arbeiderpartiet har hatt nok informasjon til nå å kunne konkludere.

TAJIKS ANSVAR: Partileder Jonas Gahr Støre møtte pressen etter sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet tirsdag. Video: NTB Scanpix / Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Jeg har brukt langt mer tid til å lytte på Giske og hans versjoner, enn på varslerne. Jeg opplever at saken er godt belyst, sier han.

Dagbladet var i går i kontakt med Giskes rådgiver, Bård Flårønning, angående partiets konklusjon. Giske hadde ikke anledning til å kommentere saken.

Ingen ytterligere reaksjon

Arbeiderpartiet konkluderte i går i saken, og uttalte samtidig at siden Giske allerede har trukket seg fra sine verv i partiet, er det ikke aktuelt med noen ytterligere reaksjon.

- Giske har vært forelagt innholdet i varslene. Hans advokater har hatt tilgang til alt materiale i sakene og har hatt løpende kontakt med partiets advokat, skrev partiet i pressemeldingen som ble sendt ut torsdag kveld.

Trakk seg

Giske trakk seg som nestleder i Ap 7. januar etter flere varsler om upassende oppførsel fra ham overfor flere kvinner. Dagen etter opplyste Ap-leder Jonas Gahr Støre at Giske har bestridt noen av varslene.

Giske er også ferdig som partiets finanspolitiske talsmann og går inn i familie- og kulturkomiteen på Stortinget når han vender tilbake på jobb. Han er foreløpig sykmeldt.

Før jul innrømmet og beklaget Giske krenkende oppførsel overfor partifeller. Han er nå sykmeldt.

TAJIKS ANSVAR: Støre svarer på Facebook-statusen til nestleder Hadia Tajik. Video: NTB Scanpix / Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!