Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre: - Jeg har selv rådet Giske til å trekke seg

Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, om Trond Giskes avgang som nestleder.

20170912 Oslo: Ledelsen i Ap  holder pressekonferanse etter møte i Sentralstyret. Nestleder Trond Giske og  partileder Jonas Gahr Støre.    Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20170912 Oslo: Ledelsen i Ap holder pressekonferanse etter møte i Sentralstyret. Nestleder Trond Giske og partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har i kveld blitt orientert av Trond Giske om at han trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet. Jeg har selv rådet Giske til å trekke seg og støtter derfor beslutningen han har tatt og har respekt for avgjørelsen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Ga råd for flere dager siden

Dagbladet vet at partileder Jonas Gahr Støre ga Trond Giske rådet om å trekke seg for flere dager siden.

Avgjørelsen ble kjent i kveld. Giske sier det blant annet var av hensyn til familien og situasjonen han er i, samt for å skape ro i partiet.

- Jeg vil i morgen redegjøre for sentralstyret i Arbeiderpartiet for hvorfor jeg mener dette var en riktig beslutning, og håper det vil skape ro rundt prosessen videre, sier partileder Jonas Gahr Støre.

Støre gir ingen flere grunner til hvorfor han rådet Giske til å trekke seg.

Giske opplyste i kveld at han går av og at han stiller sin plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon.

- Kunne ikke fylle oppgavene

Giske skriver følgende på sin egen Facebook-side.

«Første nyttårsdag meddelte jeg at jeg på ubestemt tid ikke kunne fylle oppgavene mine som nestleder i Arbeiderpartiet. Slik situasjonen er blitt, er jeg sammen med min nærmeste familie kommet til at dette må gjelde på varig basis. Jeg stiller også min plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon, dersom det er stortingsgruppas ønske. Jeg har orientert partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng om min beslutning.»

Arbeiderpartiet ettergår flere varsler som har kommet mot Ap-nestlederen.

Giske har tidligere beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», men kom 1. januar med beskyldninger om falske varsler.

Trond Giske har erkjent og beklaget upassende oppførsel, men mener selv at han ikke har gjort seg skyldig i seksuell trakassering. Jonas Gahr Støre har sagt at varslene gjelder omgang av seksuell karakter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!