Støre: - Konklusjonen mot Giske står

Den tidligere nestlederen Trond Giske må gjenvinne tilliten, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Støre: - Konklusjonen mot Giske står
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap-leder Jonas Gahr Støre slår fast at partiets konklusjon i varslersakene mot den tidligere nestlederen Trond Giske står ved lag.

- Trond Giske ba i oktober i fjor om at sakene skulle gjenåpnes. Vi har nå vurdert dette, og konkludert med at konklusjonene fra 25. janaur i fjor står, sier Støre til Dagbladet.

Setter punktum

Ap-lederen understreker at det innebærer følgende:

- Giske har brutt partiets retningslinjer, og det fikk sine konsekvenser. Nå kan vi sette et endelig punktum og se framover. Det er viktig for varslerne, som ikke skal oppleve mer usikkerhet.

- Så er Giske og partiet enig eom å være uenige om noe. Men vi er også enige om å sette punktum.

Ingen hindrer for Giske

Brevet fra Arbeiderpartiet til Giske, som den avgåtte nestlederen la ut på sin Facebook-side torsdag kveld, avsluttes slik:

«Vi ønsker å bidra til at du kan utøve dine verv og finne din plass i partiets arbeid på en god måte, i og utenfor stortingsgruppa, og ser fram til godt samarbeid om dette. Det er ikke noe som i dag står til hinder for din fulle deltakelse i partiet.»

- Det er med andre ord åpnet for et Giske-comeback?

- Vi sa allerede da vi konkluderte i januar i fjor at partiet ikke hadde ytterligere sanksjoner. Nå er det opp til han å gjenvinne tilit og gjøre sin jobb, både i Trøndelag og partiet, svarer Støre.

Snakket med varslere

- Vil du si noe til varslerne?

- Jeg tror det er bra for varslerne at saken er avsluttet. Jeg har snakket med varslerne i dag, og mitt hovedinntrykk er at de er tilfreds med at konklusjonen fra januar ikke trekkes i tvil. Det er også bra for Trond Giske og for partiet.

- Hvorfor er det bra for Giske?

- Det er bra for alle parter at vi nå kan sette et punktum. Også vi får være enig om at vi er uenige på noen punkter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer