Støre om Giske-enighet

Støre: - Nå må Trøndelag Ap bruke alle krefter på politikk

Ap-leder Jonas Gahr Støre er glad for partiet unngår kampvotering om Trond Giske.

ENIGHET: Ap-leder Jonas Gahr Støre er fornøyd med at valgkomiteen i Trøndelag Ap har kommet med enstemmig innstilling der Trond Giske blir med i arbeidsutvalget for fylkespartiet, men ikke blir nestleder. Bak: Ordfører RIta Ottervik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ENIGHET: Ap-leder Jonas Gahr Støre er fornøyd med at valgkomiteen i Trøndelag Ap har kommet med enstemmig innstilling der Trond Giske blir med i arbeidsutvalget for fylkespartiet, men ikke blir nestleder. Bak: Ordfører RIta Ottervik. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At Trondheim Ap ønsket Trond Giske som ny nestleder i Trøndelag Ap, har vekket sterke følelser og skapt strid de siste dagene.

Etter intense møter har valgkomiteen kommet fram til en enstemmig innstilling: Giske blir ikke nestleder, men får plass i partiets arbeidsutvalg. Dersom Ap-landsmøtet vedtar at de sammenslåtte fylkespartiene skal ha fire plasser i landsstyret, kommer Giske inn der.

Glad for enstemmighet

Jonas Gahr Støre er glad for at fylkespartiet har kommet fram til enighet.

- Det virker som valgkomiteen har gjort et godt arbeid. Saken vakte engasjement og sterke meninger, så at de har kommet til enighet, er tegn på godt arbeid. Trøndelag Ap er det største fylkespartiet. Det har vært preget av intern uro og splittelse.

- Et splittet parti er svakere i oppløpet til en valgkamp enn et samlet parti. Nå kan fylkespartiet komme politisk på offensiven, sier Støre.

Han var på årsmøtet til Trondheim Ap for halvannen uke siden, og sier han har vært i kontakt med flere i fylkespartiet de siste dagene. Støre sier ha ikke har snakket med Giske.

- Forstår reaksjonene

Etter at Trond Giskes kandidatur til et ledende verv i fylkespartiet ble kjent, har det vakt sterke reaksjoner og følelser. En av varslerne mot Trond Giske, Line Oma, er blant dem som har sagt at Giske ikke fortjener ny tillit.

- Alvoret i saken står fast. Trond Giske brøt retningslinjene om seksuell trakassering, og har fått sin reaksjon. Konklusjonen blir ikke endret. Når partiet har gitt sin reaksjon, går veien videre gjennom å bygge ny tillit.

- Mange ønsker Giske

- Mange mener det er for tidlig for Giske å få nye politiske verv, hva mener du om det?

- Jeg forstår at partifeller blir engasjert i saken, som har engasjert bredt. Men dette er opp til Trøndelag Ap. Der er det mange som ønsker Trond Giske med. Det er bra at fylkespartiet nå kan stå samlet om det, slik at de kan bruke alle krefter på en politisk offensiv. Med en enstemmig innstilling er forutsetningene til stede for det, sier Støre

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer