Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre: -  Nei, vi er ikke uenige

Utenriksminister Jonas Gahr Støre avviser at det er uenighet mellom ham og utviklingsminister Erik Solheim om utbetaling av norsk bistand til det Hamas-styrte Palestina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg har lest Erik Solheims uttalelse og er fullt ut bekvem med den. Solheim har helt rett i at det ikke er planlagt overføringer til de palestinske selvstyremyndighetene og at ingen konkret utbetaling dermed er stoppet. Men signalet er at de grunnholdninger som jeg tidligere har presisert, og som Solheim gjentar, de må Hamas bevege seg i retning av.

Krav til Israel

Støre sier Hamas må anerkjenne Israel, de må ta avstand fra vold og de må anerkjenne inngåtte avtaler.

-  Da er det riktig at vi må ta stilling til hvor Hamas står i forhold til disse grunnholdningene når det igjen blir aktuelt med en utbetaling, sier Støre som understreker at regjeringen stiller tilsvarende krav til Israel:

-  Israel må avstå fra bruk av vold, stoppe bosettingspolitikken, avstå fra å bygge separasjonsmuren og velge forhandlingenes vei og ikke ensidige løsninger, sier Støre

-  Men kan du forstå at mange i går oppfattet det slik at du og Solheim ikke er helt enige om hva status er når det gjelder regjeringens pengestøtte til palestinske myndigheter?

Ikke uenige

-  Når to mennesker uttaler seg om samme sak, kan det være at de ikke bruker akkurat samme ordene. Det behøver ikke å bety at de er uenige. Å framstille det som at Solheim og jeg er uenige i denne saken er å konstruere en uenighet, sier Støre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling