Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre: - Rakettskjold gir økt beskyttelse

Regjeringen slutter seg til NATO-formuleringer om at det planlagte amerikanske rakettskjoldet vil gi Europa større beskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen slutter seg til NATO-formuleringer om at det planlagte amerikanske rakettskjoldet vil gi Europa større beskyttelse.

Men en beslutning om en NATO-tislutning til rakettskjoldet utsettes.

- Vi erkjenner fra norsk side at det foreligger en økt trussel fra langtrekkende raketter. Det amerikanske rakettforsvaret slik det er planlagt, vil gi økt beskyttelse. Det er en faktuell beskrivelse. Spørsmålet er om det gir økt sikkerhet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

- Innenfor Soria Moria

Støre ankom NATO-toppmøtet i Bucuresti sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen onsdag kveld.

I forkant har det norske diplomatiet i Brussel jobbet på høygir med forslaget til toppmøtets uttalelser om rakettforsvaret, for å hindre en for positiv velkomsthilsen til de amerikanske planene.

Diplomater NTB har snakket med mener teksten, som offisielt blir vedtatt torsdag, ligger godt innenfor Soria Moria-erklæringens klare formuleringer om norsk motstand mot et rakettskjold i Europa.

Taus Støre

SLUTTER SEG TIL: - Vi erkjenner fra norsk side at det foreligger en økt trussel fra langtrekkende raketter. Det amerikanske rakettforsvaret slik det er planlagt, vil gi økt beskyttelse, sier Støre. Foto: Scanpix
SLUTTER SEG TIL: - Vi erkjenner fra norsk side at det foreligger en økt trussel fra langtrekkende raketter. Det amerikanske rakettforsvaret slik det er planlagt, vil gi økt beskyttelse, sier Støre. Foto: Scanpix Vis mer

Teksten ble etter det NTB erfarer banket gjennom allerede tirsdag, slik at forhandlerne deretter kunne konsentrere seg om andre stridstemaer før møtet.

Støre vil ikke kommentere tekstforslaget som foreligger før det er vedtatt.

- Ingenting er klart før alt er klart. Men sett fra norsk side ligger det an til beslutninger på områder vi har prioritert på en måte vi kan være godt tilfreds med, sier Støre.

(NTB)

image: Støre: - Rakettskjold gir økt beskyttelse
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media