<strong>SJOKKERT:</strong> Utenriksminister Jonas Gahr Støre etterlyser en snarlig internasjonal gransking av det israelske angrepet på konvoien til Gaza. Her fra møtet med Avigdor Lieberman i Israel tidligere i år.
Foto: Inbal Rose
SJOKKERT: Utenriksminister Jonas Gahr Støre etterlyser en snarlig internasjonal gransking av det israelske angrepet på konvoien til Gaza. Her fra møtet med Avigdor Lieberman i Israel tidligere i år. Foto: Inbal Rose Vis mer

Støre: - Sjokkert over Israel

Norge kaller den israelske ambassadøren inn på teppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||
Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han er sjokkert over det israelske angrepet på fredskonvoien til Gaza.

Norge kaller den israelske ambassadøren inn på teppet.


- Vi er sjokkert over nyheten om at israelske marinestyrker har bordet flotiljen, og at det er høyt antall drepte sivile aktivister, sier Jonas Gahr Støre til NTB på telefon fra Kampala, hvor han befinner seg på et møte i forbindelse med Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Han forteller at den israelske ambassadøren til Norge er kalt inn på teppet i Utenriksdepartementet i formiddagstimene mandag.

- Israel har lagt et totalt lokk over nyheter fra området, noe som er sterkt urovekkende, og det er derfor en lang rekke forhold rundt denne hendelsen som vi ikke vet. Av den grunn mener jeg at det internasjonale samfunnet snarlig bør igangsette en gransking av det som har skjedd. Jeg skal ha et møte med FNs generalsekretær her nede i Kampala i løpet av de nærmeste dagene, og jeg vil be om at FN tar et slikt initiativ, sier Støre.

Han forteller at UD på grunn av informasjonsblokaden ikke har kjennskap til situasjonen for nordmennene som deltok i konvoien.

- Ansatte fra den norske ambassaden i Israel har tatt seg til Ashdod, hvor fartøyene er varslet å bli tatt inn, for å bistå norske borgere som måtte være der, sier Støre. Han sier det er for tidlig å si noe om eventuelle reaksjoner fra norsk side overfor Israel.
NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer