Støre: - Våpenhvile vil ta tid

Ingen løsning i Midtøsten ennå.

I KAIRO: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i kveld møtt sin egyptiske kollega Ahmed Aboul Gheit i Kairo. Foto: SCANPIX
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
I KAIRO: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i kveld møtt sin egyptiske kollega Ahmed Aboul Gheit i Kairo. Foto: SCANPIX Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det fortsatt kreves dager med forhandlinger før en våpenhvile er på plass, konstaterer utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter møter i Kairo onsdag kveld,

Omtrent samtidig som Støre møtte sin egyptiske kollega Ahmed Aboul Gheit i Kairo, kom det meldinger om at Hamas var villig til å gå med på betingelsene for en våpenhvile i den planen Egypt har lagt fram.

Men kort tid etter ble dette dementert, og det stemmer med de opplysningene Støre fikk over bordet i sitt møte.

- Min vurdering er at det vil ta flere dager før man er kommet så langt, sier Støre, som fikk innsikt i de kompliserte forhandlingene fra Gheit.

- Det er ført samtaler i flere dager og jeg har ikke hørt noe som tilsier at det ligger an til en enighet nå, sier Støre til NTB.

Først og fremst dreier den diplomatiske innsatsen seg om å få stanset våpenbruken på begge sider.

- Det handler om rakettutskytninger fra Hamas, de israelske militæroperasjonen, og å få åpnet grenseovergangene, sier Støre.

Skulle en våpenhvile komme på plass, står imidlertid en rekke uløste spørsmål for tur, blant annet en forsoning mellom Hamas og Fatah på palestinsk side. Dette vil trolig vil være en forutsetning for internasjonal hjelp til gjenoppbyggingen av Gaza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer