BLIR I NORGE:Jonas Gahr Støre slår fast at han ikke er kandidat til jobben som NATOs nye generalsekretær.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BLIR I NORGE:Jonas Gahr Støre slår fast at han ikke er kandidat til jobben som NATOs nye generalsekretær. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Støre: - Vil være i norsk politikk

Avviser kandidatur som generalsekretær i NATO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) slår fast at han ikke er kandidat til jobben som NATOs nye generalsekretær, og sier han har tatt et valg om å være i norsk politikk.

Støres navn har ved flere anledninger vært nevnt i spekulasjonene om hvem som skal ta over når Jaap de Hoop Scheffer går av til høsten.

Torsdag ville Støre ikke svare på om han kunne tenkes å være aktuell for jobben, og kalte det «hypotetiske spørsmål».

- Jeg har fått henvendelser fra en del hold om jeg er kandidat, og jeg er ikke det. Jeg har tatt et valg om å være i norsk politikk, jeg kjenner en forpliktelse til regjeringsprosjektet jeg er en del av, og jeg har sagt ja til å stille til stortingsvalg for Ap, sier Støre i VGs lørdagsutgave.

Ifølge avisen kommer avklaringen etter at flere av Thorbjørn Jaglands støttespillere har uttrykt bekymring for at Støre kunne skape problemer for kampanjen for å få valgt Jagland som Europarådets generalsekretær. De understreker at Norge umulig kan få begge toppjobbene.

- Jeg prioriterer arbeidet i regjeringen og norsk politikk nå. Norge har ett kandidatur som vi nå fremmer, og det er Thorbjørn Jaglands kandidatur som generalsekretær i Europarådet, sier Støre.


(NTB)