Støre: – Har ikke behov for å bli belært av Høyre om skatt

Jan Tore Sanner (H) mener Ap-leder Jonas Gahr Støres alternative budsjett ikke går opp. Støre selv nekter å la seg belære av Høyre om skatt og budsjett.

SLÅR TILBAKE: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier han ikke har behov for å bli belært av Høyre. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier han ikke har behov for å bli belært av Høyre. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– I valgkampen lovte Støre å øke skattene med 15 milliarder. Siden den gang har Arbeiderpartiet kommet med nye løfter. Penger vokser ikke på trær. Så hvor mye utover 15 milliarder kroner har Støre tenkt å øke skattene med? spurte Høyre-nestleder og kunnskapsminister Sanner tidligere denne uken i VG.

Valgkampen er i gang for alvor, og Støre startet i helgen sin sjarmoffensiv i Stavanger – en by hvor Høyre har sittet med makten siden 1995.

Et sentralt tema i Støres budskap er økte skatter for å kunne finansiere partiets løfter.

– Jeg har ikke behov for å bli belært av Høyre om triksing av tall i budsjetter etter fjorårets store debatt om vi skulle gå rett i pensjonsfondet til ungene våre, og utenom budsjettene, for å betale for ny fregatt eller nytt regjeringsbygg. Mange av våre forslag i kommunevalgkampen slår ikke hardt inn på budsjettene, sier Støre til VG.

Ap-lederen slår fast at partiet har et alternativt budsjett for 2019 på om lag ni milliarder kroner mer enn flertallsregjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer