Store aksjonærer reduserer i Norwegian

DNB Markets tar ut Norwegian fra porteføljen og store aksjonærer kutter i beholdningen.

INN FOR LANDING: DNB Markets tar ut Norwegian fra porteføljen. Andre kutter i aksjebeholdningen. Foto: Norwegian Air Shuttle / NTB scanpix
INN FOR LANDING: DNB Markets tar ut Norwegian fra porteføljen. Andre kutter i aksjebeholdningen. Foto: Norwegian Air Shuttle / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs viser at to av de største eierne i Norwegian solgte aksjer sist uke.

Det skjer samtidig med at DNB Markets hiver ut nettopp Norwegian fra sin portefølje med anbefalte aksjer.

Folketrygdfondet står med 110.000 aksjer mindre enn for en uke siden, noe som sendte fondet ned fra 8,10 prosent eierandel til 7,79 prosent på oversikten fra VPS. Det er likevel ikke nok til at fondet sendes ned fra andreplassen på topplisten.

Total aksjebeholdning er nå på 2.737.704 aksjer, men ting tyder på at dette ikke speiler de faktiske forhold, da dette kan være aksjer fondet har lånt ut.

Også Skagen Kon-Tiki-forvalteren Kristoffer Stensrud kvittet seg med Norwegian-aksjer i uken som gikk.

Fondet står nå oppført med 45.642 færre aksjer i flyselskapet enn uken før, men beholder likevel fjerdeplassen på topplisten, med 1.183.117 aksjer og en eierandel på 3,36 prosent.

Færre aksjer i HBK Invest AS
Det fremgår ellers av listene at HBK Invest AS, som kontrolleres av Norwegian-sjef og primærinnsider Bjørn Kjos, nå har 26.000 færre Norwegian-aksjer enn på forrige ukes oversikt.

Da ingen transaksjoner er børsmeldt dreier endringen seg trolig om utlån av aksjer.

HegnarOnline er kjent med at Kjos ved tidligere anledninger har lånt ut aksjer til Norwegians aksjeprogram.

Det utgjør i alle fall ikke de aller største endringene for aksjonæren, som på listen går fra 26,99 prosent til 26,92 prosent eierandel.

HBK Invest beholder dermed førsteplassen på aksjonærlisten i Norwegian, med totalt 9.464.316 aksjer i flyselskapet.