Støre åpner for habilitetsvurdering

Jonas Gahr Støre åpner for at han må vurdere sin habilitet.

STØRES VENN: Jonas Gahr Støre åpner nå opp for at han i bør vurdere sin egen habilitet overfor sin mangeårige venn Felix Tschudi, som også er styreleder i senteret for nordområdelogistikk. Her her flere av de sentrale aktørene i satsingen, fra venstre: professor Frode Mellemvik, fra Næringslivet Handelshøgskolen Bodø, Felix Tschudi fra Tschudi Shipping, utenriksminister Jonas Gahr Støre, Ansgar Gabrielsen og førsteamanuensis Handelshøyskolen BI Atle Nordli. Foto: Scanpix
STØRES VENN: Jonas Gahr Støre åpner nå opp for at han i bør vurdere sin egen habilitet overfor sin mangeårige venn Felix Tschudi, som også er styreleder i senteret for nordområdelogistikk. Her her flere av de sentrale aktørene i satsingen, fra venstre: professor Frode Mellemvik, fra Næringslivet Handelshøgskolen Bodø, Felix Tschudi fra Tschudi Shipping, utenriksminister Jonas Gahr Støre, Ansgar Gabrielsen og førsteamanuensis Handelshøyskolen BI Atle Nordli. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jonas Gahr Støre har tidligere sagt dette om at han burde vurdert egen habilitet:

- Jeg har forholdt meg til at UD har inngått en avtale med Norges Rederiforbund. Det har ikke vært beslutninger på mitt bord, i denne saken, knyttet til den personen eller det selskapet han representerer. At det selskapet og han har investert i dette kunnskapssenteret, det er en sak som UD ikke har hatt noen formell beslutning knyttet til. Og da mener jeg at det ikke var en relevant problemstilling for meg, sa Støre mandag om initiativtaker og styreleder Felix Tschudi.

- Naturlig Dagbladet stilte i går følgende spørsmål til utenriksministeren:

- Du åpnet pressekonferansen tirsdag med at en habilitetsvurdering ikke var nødvending, fordi Rederiforbundet formelt sto som søker. De siste dager har det kommet flere opplysninger om ditt forhold til Felix Tschudi. Står du fortsatt på at det var riktig å ikke vurdere din egen habilitet i forkant av tildelingen?

- I vurdering av min habilitet har jeg forholdt meg til den konkrete saken: Dette dreide seg om en søknad fremmet av Norges Rederiforbund om opprettelse av et senter for nordområdelogistikk, der flere næringslivsaktører var involvert, svarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer