<b>KAN STYRE ALENE</b>: Jonas Gahr Støre åpner for å danne regjering alene. Her på Kulturhuset i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KAN STYRE ALENE: Jonas Gahr Støre åpner for å danne regjering alene. Her på Kulturhuset i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Støre åpner for ren Ap-regjering

Ap-leder Jonas Gahr Støre er klar for å danne regjering alene hvis det oppstår en situasjon etter valget som tilsier det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram da statsministerkandidaten var gjest i Politisk kvarter på NRK torsdag morgen.

- Utelukker du en ren Arbeiderparti-regjering, spurte programlederen i en spørsmålsrunde hvor Jonas Gahr Støre ble bedt om å svare så kort som mulig.

- Nei, svarte Støre, men understreket at han mener at «løsningen blir bedre om vi er flere partier».

- Men situasjonen kan oppstå, der Arbeiderpartiet kan gjøre det. Og da kan jeg love deg at vi er klare for det. Vi har folkene og vi har politikken, sa han.

Arbeiderpartiets foretrukne alternativ, slik stemmefordelingen ligger an til å bli basert på meningsmålinger, er et regjeringssamarbeid med Senterpartiet og muligens SV. Men Ap kan bli avhengig av parlamentarisk støtte fra Miljøpartiet De Grønne og Rødt.

Støre var helt klar på at verken Rødt eller MDG vil få plass rundt bordet der det forhandles om regjeringsmakt.

- Vi går ikke i regjering med MDG og Rødt, men vi skal få til et flertall som gjennomfører flertallspolitikk i Stortinget, sa han.

- Det viktigste er at vi samles om felles prosjekter. Mindre forskjeller, høy tillit, skaffe jobber og å investere i skolen er prosjekter som disse partiene deler, sa Støre.

(NTB)