Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre avviser kritikk mot UD

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kommenterer dommen.

HAR IKKE HANDLET PÅ OPPDRAG: : Jonas Gahr Støre sier UD har gitt klart uttrykk for at de to dømte nordmennene ikke har drevet noen virksomhet for Norge av noe slag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
HAR IKKE HANDLET PÅ OPPDRAG: : Jonas Gahr Støre sier UD har gitt klart uttrykk for at de to dømte nordmennene ikke har drevet noen virksomhet for Norge av noe slag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Utenriksminister Jonas Gahr Støre avviser påstanden i dommen mot Tjostolv Moland og Joshua French om at de skal ha drevet spionasje for Norge.


- Vi har tidligere gitt helt klart uttrykk for at disse ikke har drevet noen virksomhet for Norge av noe slag, sa Støre til NRK kort etter at dommeren i rettssaken mot de to hadde erklært dem skyldig i spionasje og drap.


Støre avviser kritikken om at norske myndigheter burde gjort mer for de to dømte.


Han sier at UD har måttet finne en balanse mellom det å vise respekt for et annet land samtidig som man må bistå nordmenn i en vanskelig situasjon.


- Det vil ikke tjene noen, ikke minst de to tiltalte, om vi ikke hadde gjort det på en høvelig måte. Jeg mener vi har gjort dette innenfor de rammene som en slik vanskelig situasjon har gitt oss, sier Støre.


NTB


 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling