Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Støre bekrefter Colombia-forhandlinger i Oslo

Ønsker Colombia og FARC velkommen.

ØNSKER VELKOMMEN: Colombias president bekrefter at det blir fredsforhandlinger mellom FARC-geriljaen og regjeringen i Colombia i Oslo neste måned. Utenriksminister Jonas Gahr Støre hilser partene velkommen. Foto: Jacques Hvistendahl
ØNSKER VELKOMMEN: Colombias president bekrefter at det blir fredsforhandlinger mellom FARC-geriljaen og regjeringen i Colombia i Oslo neste måned. Utenriksminister Jonas Gahr Støre hilser partene velkommen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombias president bekrefter at det blir fredsforhandlinger mellom FARC-geriljaen og regjeringen i Colombia i Oslo neste måned. Utenriksminister Jonas Gahr Støre hilser partene velkommen.

- Samtalene vil starte i Oslo i første halvdel av oktober, før de flyttes til Havana på Cuba, sa president Juan Manuel Santos i en tale tirsdag.

- Norge ønsker velkommen kunngjøringen fra Bogota om at det åpnes direkte samtaler mellom Colombias regjering og FARC-EP, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

- Det krever mot å skape fred. Jeg vil berømme partene for at de starter en dialog som kan få slutt på den langvarige væpnede konflikten i Colombia, sier Støre. - Når partene har anmodet om norske bidrag til en fredelig løsning, har vi sagt oss rede til å bistå, sier utenriksministeren.

- Vi har tatt på oss vår rolle som tilrettelegger etter ønske fra begge parter. Norge stiller seg til disposisjon for å bidra etter beste evne også i fortsettelsen. Vi ser fram til å motta partene i Oslo, sier Støre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media