Støre benekter at Giske har fått nytt lederverv

Ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ikke Trond Giske lede Trøndelag Aps reformarbeid.

UAVKLART: Trønder-Avisa melder at Trond Giske har fått en ledende rolle i Trøndelag Aps reformarbeid. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
UAVKLART: Trønder-Avisa melder at Trond Giske har fått en ledende rolle i Trøndelag Aps reformarbeid. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen ble Støre spurt om Giskes angivelige nye rolle i Trøndelag Aps nye reformarbeid, som har fått navnet Idénettverket. Støre har tidligere poengtert at det er for tidlig for Giske å inneha et nytt tillitsverv i Ap etter vinterens metoo-avsløringer.

– I det arbeidet skal Trond Giske delta, slik jeg forstår arbeidet i Trøndelag. Jeg tror det er en fin beslutning å trekke på erfaringene fra medlemmene, sa Støre til NRK og opplyste at arbeidet skal ledes av fylkesleder Anne Marit Mevassvik.

I helgen ble det meldt at Aps tidligere nestleder Trond Giske skal lede Trøndelag Aps arbeid med å finne tilbake til grasrota.

– Jeg gleder meg til arbeidet. Jeg tror det er kjempeviktig at vi ser nøye på oss selv. Når tilliten mellom velgerne og Ap ikke er som den skal være, er det vi som må gå i oss selv. Det er ikke velgerne det er noe feil med, sa Giske til Trønder-Avisa lørdag.

Giske ble ønsket lykke til i sin nye rolle av partisekretær Kjersti Stenseng, som under åpningen på fylkesårsmøtet på Hell lørdag uttalte:

– Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer