Støre ber Erna Solberg beklage: - Lavmål

Jonas Gahr Støre krever at statsministeren beklager etter at hun trakk inn 22. juli og Anders Behring Breivik i diskusjonen om statens rolle som selvassurandør.

Norway's Prime Minister Erna Solberg delivers her speech during the Indo-Norwegian Business Conference in New Delhi on January 7, 2019. - Norway's Prime Minister Erna Solberg is on a three-day state visit to India until January 9. (Photo by Prakash SINGH / AFP)
Norway's Prime Minister Erna Solberg delivers her speech during the Indo-Norwegian Business Conference in New Delhi on January 7, 2019. - Norway's Prime Minister Erna Solberg is on a three-day state visit to India until January 9. (Photo by Prakash SINGH / AFP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er kraftig provosert etter et intervju Erna Solberg gjorde med NTB.

- Jeg mener dette er et lavmål fra Erna Solberg. Det hun sier er at de som er kritiske til hennes forslag vil la 22. juli-terroristen vinne. Og de som er uenig med henne om å gå rett i oljefondet for å hente penger, vil la det ødelagte regjeringskvartalet ligge som et monument over terrorhandlingen, sier Støre til Dagbladet.

- Kan si Breivik vant

Det er følgende sitat fra Erna Solberg som har vakt reaksjoner i løpet av dagen:

- Vi kan la være å bygge nytt regjeringskvartal og si at Anders Behring Breivik vant - de fire bygningene han tok ut, blir stående sånn, som et dødt landskap og et monument over terrorhandlingen.

Solberg ga intervjuet til NTB om Statens rolle som selvassurandør, aktualisert ved at regjeringen har åpnet for å ta penger rett fra oljefondet for å finansiere et nytt regjeringskvartal og en ny fregatt til Forsvaret.

Erna Solberg svarer følgende via sin statssekretær Rune Alstadsæter:

- Jonas Gahr Støre tillegger meg synspunkter jeg ikke har. Vi må være klar over at vi de neste åra skal bruke milliarder av kroner på å bygge opp regjeringskvartalet i Oslo, til tross for at vi nå har nedskalert prosjektet og lagt opp til å bygge det opp i ulike trinn. Jeg mener det er viktig at vi bygger opp igjen regjeringskvartalet. Det skal ikke ble stående som et åpent sår midt i hovedstaden, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer