BESLAG:  Ti søppelsekker og i alle fall tre datamaskiner ble torsdag ettermiddag rundt 16.00 båret ut av 38-åringens bopel i Larvik.  Foto: Christian R. Christensen / Dagbladet.
BESLAG: Ti søppelsekker og i alle fall tre datamaskiner ble torsdag ettermiddag rundt 16.00 båret ut av 38-åringens bopel i Larvik. Foto: Christian R. Christensen / Dagbladet.Vis mer

Store beslag hos siktede i Kristin-saken i ettermiddag

- Siste mannen jeg ville mistenkt for noe sånt, sier naboen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): I dag ble det klart at Vestfold-politiet har pågrepet og siktet en 38 år gammel mann for drapet på Kristin Juel Johannessen fra 1999.

I ettermiddag, foran Dagbladets reporter på stedet, bar tre politibetjenter i sivile klær ut minst ti søppelsekker og tre datamaskiner fra 38-åringens bopel i Larvik rundt klokka 16.00.

Etter det Dagbladet erfarer skal politiet ha jobbet inne i mannens bolig i flere timer torsdag formiddag og ettermiddag.

- Jeg kan bekrefte at vi har ransaket siktedes bolig og gjort beslag, sier Knut Vidar Vittersjø, etterforskningsleder ved Larvik politistasjon til Dagbladet.

- Kan du si noe om innholdet i beslaget?

- Det vet jeg foreløpig ikke, men i en såpass stor sak tar vi en del eiendeler. Noe av dette er relevant, og noe ikke, sier han

Dømt, frifunnet og pågrepet igjen Den pågrepne er den samme mannen som i 2001, i en alder av 23 år, i Larvik tingrett dømt for drapet på 12 år gamle Kristin.

Mannen ble imidlertid frifunnet etter at påtalemyndighetene frafalt tiltalen før ankesaken skulle opp for lagmannsretten.

En nabo av mannen, som i dag bor på en adresse i Larvik, er sjokkert over nyheten om at 38-åringen er pågrepet. Han ble pågrepet 18.45 i går kveld, onsdag.

- Sjokkert En nabo Dagbladet har snakket med er sjokkert over nyheten om at 38-åringen er pågrepet for ugjerningen fra 1999.

- Det er den siste mannen jeg ville ha mistenkt for noe sånt, sier naboen til Dagbladet.

Naboen har ikke sett 38-åringen i bygget det siste døgnet. Naboen beskriver imidlertid den drapssiktede 38-åringen som rolig og hjelpsom.

- Han virker snill, og har hjulpet meg med flere ting opp gjennom årene.

- Kjenner han ikke spesielt godt 38-åringen bor rett over naboen Dagbladet har vært i kontakt med.

- Det har aldri vært noe bråk fra den leiligheten.

Naboen beskriver forholdet dem i mellom som et rent naboskap.

- Jeg kjenner han jo ikke spesielt godt, men vi møtes jo i gangene og utafor, og da prater vi jo sammen.

Pågrepet etter nye spor På en pressekonferanse torsdag ettermiddag fortalte politiet at bakgrunnen for pågripelsen er nye tekniske bevis, i form av DNA-analyser.

- Det er vår helt klare oppfatning at vi har nye bevis i saken. Det dreier seg om et DNA-bevis som vi mener at knytter den som nå er pågrepet til stedet, sier politiet på pressekonferansen.

Nå blir mannen framstilt for varetektsfengsling i morgen. Parallelt med dette jobber politiet i Vestfold politidistrikt for fullt med etterforskningen.

Skulle ut for å bade Kristin Juel Johannessen forsvant da hun syklet for å bade utenfor Larvik i 1999, og ble funnet drept noen timer senere.

 DRAPSGÅTE:  Den 5. august i 1999 ble Kristin Juel Johannessen drept. Nesten 16 år etter har politiet pågrepet den samme mannen som i 2001 ble dømt og så frikjent for drapet. Foto: NTB Scanpix / Privat
DRAPSGÅTE: Den 5. august i 1999 ble Kristin Juel Johannessen drept. Nesten 16 år etter har politiet pågrepet den samme mannen som i 2001 ble dømt og så frikjent for drapet. Foto: NTB Scanpix / Privat Vis mer

Jentas mor, Anne Langås Johannessen og resten av familien fikk i allerede i går beskjed om at en mann var pågrepet for drapet, og sier familien var forberedt på at saken skulle sprekke i dag.

- Mannen min dro på jobb i dag tidlig, men nå får jeg ikke tak i han. Det er tydelig at han er like rørt som resten av oss, sier moren til Dagbladet.

Kristins far Roar Juel Johannessen har i årene etter drapet brukt utallige timer på sin egen etterforskning. Moren Anne forteller at det har vært fryktelig mange nedturer i forbindelse med saken.

- Man kan jo aldri være helt sikker før det foreligger en dom, og det har vært veldig vanskelig å holde liv. Nå håper vi inderlig at vi får fred, sier hun.

38-åringen stiller seg uforstående til politiets anklager, ifølge hans forsvarer.

 BESLAG:  Minst tre datamaskiner ble tatt fra mannens adresse av politiet rundt klokka 16.00 i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen 7 Dagbladet
BESLAG: Minst tre datamaskiner ble tatt fra mannens adresse av politiet rundt klokka 16.00 i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen 7 Dagbladet Vis mer