Bråket i Ap

Støre ble flere ganger advart om «et giftig miljø» i Ap

Det har over tid utviklet seg en konflikt mellom politikere og rådgivere i Aps stortingsgruppe. Konflikten har eskalert, og gir seg bisarre utslag. En kilde sammenligner tilstanden med en episode av Paradise Hotel.

PRESSES: Ap-leder Jonas Gahr Støre blir nå anklaget for å ha refset de ansattes tillitsvalgte, Ingunn Yssen. Hun skal ha blitt sykmeldt som følge av samtalen, noe Ap-lederen internt har benektet. Men klubben har gått til sekretariatsleder Snorre Wickstrøm og personalsjef Ann-Cathrin Becken og klaget på behandlingen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PRESSES: Ap-leder Jonas Gahr Støre blir nå anklaget for å ha refset de ansattes tillitsvalgte, Ingunn Yssen. Hun skal ha blitt sykmeldt som følge av samtalen, noe Ap-lederen internt har benektet. Men klubben har gått til sekretariatsleder Snorre Wickstrøm og personalsjef Ann-Cathrin Becken og klaget på behandlingen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tirsdag skrev Dagens Næringsliv at Ingunn Yssen er sykmeldt etter å ha blitt refset av partileder Jonas Gahr Støre.

Yssen som er tillitsvalgt for de ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, skal ifølge DN og VG ha fått kjeft fra Støre etter en uttalelse i media om Trond Giskes deltakelse på Arbeiderpartiets sommerfest.

Kilder sier til de to mediene at Yssen opplevde møtet med Støre som ubehagelig, og at hun deretter oppsøkte bedriftslegen på Stortinget som sykmeldte henne. Klubben skal også ha reagert overfor Støre for måten Yssen ble behandlet på. Etter det Dagbladet erfarer, tok representanter for klubben opp Støres angivelige reprimande med sekretariatseder Snorre Wickstrøm og personalsjef Ann-Cathrin Becken. Det skal ha vært to klubbmøter om refsesaken.

Jonas Gahr Støre skal internt ha nektet for å ha refset Yssen. Han sier til Dagbladet at tillitsvalgte har en selvsagt rett til å uttale seg, men vil for øvrig ikke kommentere innholdet i samtalen mellom han og klubblederen. Yssen har ikke ønsket å kommentere saken overfor Dagbladet.

Jonas advart flere ganger

Etter det Dagbladet blir fortalt, skal Jonas Gahr Støre ha blitt advart en rekke ganger om uroen og konfliktene i egne rekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer