Store dagsbøter til Tele2

Tele2 må ut med 400 000 kroner dagen dersom teleoperatøren ikke begynner å bygge UMTS-nettet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boten er den største Samferdselsdepartementet har ilagt en teleoperatør, og vil begynne å løpe fra månedsskiftet mai/juni.

_Mulkten er ikke først og fremst en straff, men mer et incitament for å få Tele2 til å bygge nettet, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum til Aftenposten.

Til tross for intens lobbyvirksomhet den siste tida, også fra Tele2s konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer, har ikke den svenskeide teleoperatøren klart å stanse vedtaket. Tele2 har nå bare en sjanse til å slippe boten: Å begynne UMTS-utbygging. Dette er grunnen til at boten ikke begynner å løpe før om tre måneder.

I perioden må Tele2 rapportere til Post- og Teletilsynet om framdriften i utbyggingen. Bare når tilsynet mener at konsesjonskravene blir oppfylt på en tilfredsstillende måte, vil bøtene stanse.

Selv om de to andre UMTS-utbyggerne i Norge, Telenor og Netcom, ikke har bygd ut så mye som de har lovet, får de ingen reaksjoner fra departementet. Selskapene er, i motsetning til Tele2, godt i gang med å sette opp basestasjoner.

Sjefen i Tele2 Norge, Marius Täkte, sier til Aftenposten at han er sterkt uenig i vedtaket, og at Tele2 vurderer å trekke UMTS-lisensen selv om selskapet ikke ønsker det. Dette må gjøres med to års varsel, så Tele2 risikerer å måtte ut med store summer i bøter om utbyggingsavtalen blir sagt opp.

NY GENERASJON MOBILTELEFONER: Det går sent med utbyggingen av UMTS-nettet, som skal revolusjonere mobiltelefonien. Nå får Tele2 dagsbøter.