Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store dagsbøter til Tele2

Tele2 må ut med 400 000 kroner dagen dersom teleoperatøren ikke begynner å bygge UMTS-nettet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boten er den største Samferdselsdepartementet har ilagt en teleoperatør, og vil begynne å løpe fra månedsskiftet mai/juni.

_Mulkten er ikke først og fremst en straff, men mer et incitament for å få Tele2 til å bygge nettet, sier ekspedisjonssjef Eva Hildrum til Aftenposten.

Til tross for intens lobbyvirksomhet den siste tida, også fra Tele2s konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer, har ikke den svenskeide teleoperatøren klart å stanse vedtaket. Tele2 har nå bare en sjanse til å slippe boten: Å begynne UMTS-utbygging. Dette er grunnen til at boten ikke begynner å løpe før om tre måneder.

I perioden må Tele2 rapportere til Post- og Teletilsynet om framdriften i utbyggingen. Bare når tilsynet mener at konsesjonskravene blir oppfylt på en tilfredsstillende måte, vil bøtene stanse.

Selv om de to andre UMTS-utbyggerne i Norge, Telenor og Netcom, ikke har bygd ut så mye som de har lovet, får de ingen reaksjoner fra departementet. Selskapene er, i motsetning til Tele2, godt i gang med å sette opp basestasjoner.

Sjefen i Tele2 Norge, Marius Täkte, sier til Aftenposten at han er sterkt uenig i vedtaket, og at Tele2 vurderer å trekke UMTS-lisensen selv om selskapet ikke ønsker det. Dette må gjøres med to års varsel, så Tele2 risikerer å måtte ut med store summer i bøter om utbyggingsavtalen blir sagt opp.

NY GENERASJON MOBILTELEFONER: Det går sent med utbyggingen av UMTS-nettet, som skal revolusjonere mobiltelefonien. Nå får Tele2 dagsbøter.
Hele Norges coronakart