Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store deler av «Kursk» ødelagt

Skadene på ubåten «Kursk» er så store at besetningen ikke kan berges ut med det høyteknologiske britiske undervannsfartøyet LR5, sier den russiske viseutenriksministeren Ilja Klebanov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene som er tatt av det norske kameraet som ble sendt ned tidligere i dag, tyder på at en svært kraftig eksplosjon har ødelagt forparten av «Kursk». Bilder viser en stor revne i skroget, forteller Klebanov.

- Besetningen i denne delen av ubåten ble trolig drept momentant, sier han til TV-kanalen RTR om bord på det russiske redningsfartøyet «Peter den Store» i Barentshavet.

- De 5-6 første seksjonene er blitt fylt med vann, og alle som befant seg i denne delen av ubåten ble drept momentant. I seksjon 7 til 9 (bakre) er det mulighet for at noen har overlevd, sier Klebanov i intervjuet med RTRs reporter i Barentshavet.

Samtidig er det også store skader på bakre del av ubåten, der nødluken er. Flere russiske forsøk på å evakuere mannskapene gjennom denne luken har mislykkes, og Klebanov tror skadene på luken er så store at heller ikke den britiske LR5 vil lykkes i å dokke.

(NTB)