Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Store deler av Oslo sentrum mørklagt

Hafslund jobbet på spreng med å få tilbake strømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brann- og redningssentralen i Oslo bekrefter overfor Dagbladet.no at store deler av Oslo sentrum var rammet av strømbrudd.

En rekke butikker på Karl Johan kastet ut kundene og strømbruddet førte til at brannvesenet fikk en rekke brannmeldinger fra interne varslingssystemer.

Burger King og flere butikker var blant dem som ble rammet på Egertorget.

Flere kunder satt inne i butikkene og ventet tålmodig på at strømmen skulle komme tilbake.

På Stortinget stasjon var det mørkere enn vanlig. Hverken billettautomater eller rulletrapper fungerte, og informasjonsskjermene var svarte. Men togene gikk allikevel som planlagt på tross av at hele stasjonen så stengt ut.

- Strømbruddet rammet Akersgata, Grensen, Dronningens gate, Tollbugata, Karl Johan, Rådhusgata, Kongens gate og Kirkegata, sier informasjonssjef Morten Schau ved Hafslund til Dagbladet.no.

Bruddet skjedde klokka 16.53.

17.19 hadde alle fått tilbake strømmen igjen.

MØRKT: Det var ikke mange hamburgere i produksjon på Burger King ved Egertorget i ettermiddag. Foto: Kamilla Thoresen
MØRKT: Det var ikke mange hamburgere i produksjon på Burger King ved Egertorget i ettermiddag. Foto: Kamilla Thoresen Vis mer

Bjørn Rydmark, informasjonssjef i Oslo T-banedrift AS sier strømbruddet ikke førte til store problemer for Oslo sporveier.

- Nødlysene slo seg på ved de stasjonene som er under bakken. De slår inn automatisk, så det ble ikke mørkt. Billett- og stemplingsautomatene fungerte ikke, så det var en del som reiste gratis, sier han til Dagbladet.no.

<B>IKKE STENGT: Selv om Stortinget stasjon så alt annet enn åpne ut gikk togene som planlagt.