MMS-foto: Fridgeir Walderhaug
MMS-foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

Store deler av Sunnmøre uten strøm

Meldinger om eksplosjon i trafostasjon i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ifølge øyenvitner har det vært en eksplosjon i en trafostasjon ved Larsgården i Ålesund, melder Sunnmørsposten.

Store deler av Ålesund samt Giske, Sula og Nørve kommune har som følge av dette vært uten strøm. Informasjonssjef Kari Løken ved Tafjord kraftnett sier til Dagbladet i 14.45-tida at de fleste nå skal ha fått den tilbake.

- Nå er det bare en liten del av Ålesund sentrum og Sula som er uten. Det jobbes på spreng med å utbedre feilen, men vi veit ikke når det er fiksa, sier Løken.

Hun kan ikke bekrefte eller avkrefte rapportene om en eksplosjon.

- Det vi veit så langt er at det er en feil på en effektbryter på Nørve transformatorstasjon. Først skal vi få tilbake strømmen i de berørte områdene, så ser vi etter årsakene, sier Løken.Ålesund lufthavn rammetOgså strømmen på Ålesund lufthavn Vigra er nede. Lufthavnsjef Tor Hånde sier det foreløpig ikke får konsekvenser for flytrafikken eller sikkerheten.

- Ikke de neste par timene, iallfall. Vi har et aggregat som tar seg av de viktigste funksjonene, så fly får til å ta av og lande en stund til, sier Hånde til Dagbladet.

- Men det er ikke alt som virker. Bagasjeanlegget, for eksempel, er ute av drift, sier Hånde.

Store konsekvenser- Hvis dette stemmer vil det få store konsekvenser, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Audun Vartdal, til Dagbladet. Han sier de ennå ikke har full oversikt over situasjonen.

- Men vi vet at strømmen har gått en rekke steder i Sunnmøre, sier Vartdal.

Dagbladet oppdater saken fortløpende.